https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Sodišče Aha Muri dalo še tri tedne časa

25.04.2014 ob 8:05  

Včeraj bi na okrožnem sodišču v Murski Soboti moral biti narok za odločanje o začetku stečaja Aha Mure, a so ga prestavili na 16. maj.


Narok za začetek stečaja murskosoboške tekstilne družbe so prestavili za tri tedne na osnovi zaveze solastnice Aha Mure Mojce Lukančič, ki je obljubila, da bodo nemški vlagatelji vse dolgove skupine Aha poravnali do 15. maja, poroča STA.

Sodišču je Lukančičeva predala pismo o nameri nemškega investicijskega sklada Peacock AG, ki ga vodi Torsten Schuppenhauer, ter predlagala odlog naroka, ker bi bilo po njenih besedah škoda, če bi se začel v tej fazi. Po pojasnilih, ki jih je sodišče zahtevalo od Lukančičeve, so nato pristali na odlog.

Kot je pojasnila Lukančičeva, so bila stanja z bankami in Dursom, ki je predlagal stečaj Mure, usklajena 22. aprila, sredstva so odobrena, projekt pa je v fazi izvedbe. Dodala je, da so bile zaradi kompleksne realizacije potrebne številne uskladitve stanj z bankami, zaradi česar dogovorov niso uspeli izpeljati do konca marca, kot so prvotno načrtovali.

Kot je še povedala Lukančičeva, so tudi glede vračila subvencioniranih sredstev, ki so jih dobili za delavce, a so jih nato odpustili, z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo uspeli dogovoriti za obročno odplačevanje.   

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2014 ob 8:22 KAR NEKDO gost

      Vleče le zato, da še pobere kar se da, nato pa odide. Se mi pa ne smilijo delavci. Vidijo kaj jim dela. Naj ustavijo proizvodnjo. Plač tako ali tako vseh ne bodo dobili. Tako da, DVIGNI SE DELAVSKI NAROD, NE BODI TLAČAN KAPITALA.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2014 ob 8:41 sms gost

      Kaj lahko za Muro stori Milan Kučan? Nič! Politik, ki nikoli za nič ni prevzel odgovornosti, ampak jo je vedno zvračal na druge, kot politikom, ki se je vedno skrival v ozadju in se šele naknadno prerinil v ospredje. Mogoče pa bi lahko Semolič ...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2014 ob 9:16 šani gost

      specialisti za krajo našega premoženja; Bavčar (LDS) Pavček (LDS) Šrot (SD) Kordež (LDS) Černigoj (LDS) Slavinec (LDS) Lipanje (LDS) Petan (LDS) Gantar (LDS) Škoberne (SLS) Valant (LDS) Zidar (multipraktik) Tovšak (NS-i) Rigelnik (SD) Mermal (LDS) Fink (LDS) Glaser (LDS) Svetlik (LDS) Pajenkova (SD)

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2014 ob 9:41 smrkci gost

      Muro je treba zaprt.Lukančičevi pa pobrati ves denar,ki ga je pridobila glede mure in poplačati delavce,ki še niso dobili odpravnine .Đorđevič pa naj isto vrne denar,ki si ga je prilastil na račun delavcev v stečaju.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.04.2014 ob 9:59 opa gost

      gost - šani maš prav ali ka je še itak ironija ka nam v občini še vedno vlada LDS,keroga nindri indi nega samo še v soboti in se blokerajo z svojo koalicijo sd,sds... žalostno a resnično

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.04.2014 ob 11:58 ola gost

      KAR NEKDO vleče zaradi toga, ka še lejko zeme kar se da? Mislin pa ti se zavedaš ka je ona lastnica? Torej te kradne sama sebi nej?:) Bumbar zabiti. Poleg toga pa je ona zaradi Mure zastavila svoje privatno premoženje, torej če popuši je na cesti in vrvli ka se to nede zgodilo:)

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.04.2014 ob 12:05 ola gost

      Smrkci, ti si pa tudi budalo od budale!!! Kak si lejko želiš ka se mura zapre? Kak velki idiot moreš biti ka si to želiš? Zdaj če so tebe odpustili ker si manjak še ne pomeni ka more ista usoda doleteti še ostalih 1500 lidij. Namesto ka bi navijali ka se podjetje reši, ste blesavi prekmurci tak nori, ka navijate ka propadne. Se sploj zavedate kakšna socialna bomba je to za prekmurje in državo? Kama dati 2000 lidij? Mislin svašta. Najrajši bi te poisko zdaj pa bi ti dvej doj stisno!!! Sicer pa tej lidje ka težijo po forumaj pa serejo dol vse ka preštejo, so ponavadi največje kukavice kere so valda brez službe glede na to ka komentari kaplejo ob takšnih vraj!

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.04.2014 ob 12:16 KAR NEKDO gost

      gost-ola, ti si slep. Krade državni denar. Kaj pa denar v Srbiji? Baje ga je dobila po kanalih 70% nazaj. Bumbar si ti, ker vse to verjameš.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.04.2014 ob 14:17 1 gost

      Ne krade lastni denar. Če bo Mura šla v stečaj, bo odgovarjala odškodnininsko. V primeru, da pa bo vstopil investitor, pa bodo prispevki delavcev poplačani in imeli bodo DELO. Torej kdo zdaj krade komu? Stečaj bo najbolj prizadel lastnico, ker bo izgubila vso zastavljeno premoženje (poroštva aha skupine).

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.04.2014 ob 15:40 smrkci gost

      gost-ola,to že vrabli čivkajo da je treba muro zaprt,glede tega kam z1500 delavci,na zavod,kot mi vsi,glede vsega tega okoli mure,kaj se dogaja so pa krivi sindikat in taki ritolizci,kot si ti,ki ustrežejo vsem željam vodstvo mure in politike,zato pa je gospodarstvo v živem blatu, potopljeno.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.04.2014 ob 15:47 smrkci gost

      gost-ola še to živali pa ne tepem,ker jih imam rad.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.04.2014 ob 16:03 tajda gost

      Kaj delajo delavci (Toplak, Kerčmarova, Svetecova) še na stečaju Mure d.d., ki je šla v stečaj oktobra 2009... 8 ur nič ne delajo, pa vlečejo še visoke plače... To sodišče ne vidi ?! Ta denar bi lahko šel za odpravnine delavcev...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.04.2014 ob 16:59 ola gost

      Smrkci smilis se sam sebi:) in smilis se meni ker si taksen srmak v glavi:) zaradi taksih kak si ti drzava trpi ker cecate socialo za novo delo ste pa preleni ka bi si ga poiskali. Delo je, samo potruditi se trbej...

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.04.2014 ob 19:54 alf gost

      enjajte z tauf muro....cim prle zaprejte....tau zgubo...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.04.2014 ob 7:30 Đorđevič gost

      Pustite me pri miru, kradla je ona!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.04.2014 ob 14:25 Nori casi gost

      Zivi bomo in videli bomo kaj se bo zgodilo z Muro , Lukacevo in delavci. Potrpimo vse se zgodi z razlogom tudi kaznovanja in zapor, ce bo treba

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.