https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Pljučna obolenja in alergije - Nadja Triller in Mirko Triller

Kdaj: Petek, 23.05.2014 ob 17:00

Kje: Lendava, Sofija Lendava

Pljučna obolenja in alergije nam bosta skozi predavanje in konverzacijo predstavila Mirko Triller, predsednik Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije in prim. Nadja Triller, dr. med. specialist pulmolog, dolgoletna članica ekipe Golniških strokovnjakov in ena izmed vodilnih bronhoskospistov. Bolezen dihal je katerakoli bolezen ali stanje, ki okvari dihalne poti ali sama pljuča. Danes poznamo okoli 1000 bolezni in bolezenskih stanj dihal. Delimo jih na dve skupini. Bolezni, kjer pride do zoženja dihalnih poti, kar vodi v otežen izdih (obstruktivne bolezni). Med te bolezni sodijo astma, KOPB (kronična obstruktivna pljučna bolezen), bronhiektazije - vnetno spremenjene dihalne poti, omejene na posamezne predele, ter bolezni, kjer pride do okvare pljučnega tkiva (restriktivne bolezni). Najpogostejše so pljučnica, pljučni rak, pljučna fibroza - brazgotinjenje pljuč. Alergije so zelo pogoste sodobne bolezni, saj za njimi oboleva že vsaj 30 % prebivalcev razvitih držav. Na to vplivajo različni dejavniki sodobnega življenjskega standarda in dela. Število alergijskih bolezni se povečuje in po presoji ima alergijo že skoraj četrtina odraslih prebivalcev in več kot 30 % otrok. Pri nekaterih se znaki alergije pojavijo takoj po stiku z alergenom, pri drugih šele po več urah in pri tretjih morda šele čez več dni. Predavanje je brezplačno. Zaželjen je prispevek za delovanje hiše. VLJUDNO VABLJENI!

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.