https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tekmovali v košnji trave pri Copekovem mlinu

Mala Polana, 29.04.2014 ob 8:15  

V nedeljo je pri Copekovem mlinu v Mali Polani potekalo Tekmovanje  v košnji trave z ročno koso, na katerem sta prvo mesto osvojila Jože in Cilka Režonja iz Društva upokojencev Velika Polana.


Polanski Pücki že več let s tradicijo ohranjajo stare običaje, med njimi tudi košnjo po starem, kot so to počeli naši predniki in v mladih letih tudi nekateri njihovi člani. Ker pa je ta košnja za njih pomembna kot prireditev, so se letos odločili, da jo dodatno popestrijo in izpeljejo »Tekmovanje v košnji trave z ročno koso«.

Udeležencev so se najprej zbrali pri OŠ »Miška Kranjca« Velika Polana, nato pa so skupaj prišli k Copekovemu mlinu, nakar je sledil blagoslov župnik. Najprej so prikazali košnje po starem, zatem pa so pričeli s tekmovanjem za pokal Občine Velika Polana.

Zmagovalca košnje po starem sta bila Jože in Cilka Režonja iz Društvo upokojencev Velika Polana, drugo mesta sta zasedla Janez Koren in Zala Janša iz Društva koscev in kosic Slovenija tretja pa sta bila Vera in Franc Šiftar, tekmovalca s Prlekije. Vsi trije pari so za nagrado dobili pokale. Srečanje ob dobri kapljici, okusnih jedeh in nabrušenih kosah pa je več kot uspelo, organizatorjem pa je bilo naklonjeno tudi sončno vreme, ki je privabilo veliko število obiskovalcev.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2014 ob 15:21 vinko megla gost

      Kak vijdin še izda nede tej somarij kunec edni so še itak žeuni tej norij na edni pa tej krumlof ka so davali kšenki pa pijače kšenki palik se je doma prišparalo.Na v toj Polani je vse feli mogouče samo se čujdin ka so nej cejli tjeden kusijli pa noreli kak da majo veselice cejli tjeden GRRABLAŠI.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.04.2014 ob 18:57 tulipan gost

      Ej vinko,vinko veš 1 tono krompirja smo za stonj razdelili in 200 litrou vina zastonj joj teba smo pa pozabili povabit.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.04.2014 ob 20:40 vinko megla gost

      Na pa san še pozabo povedati zakoj so si djali takšno ime pucki ha ha tou so bilij sami pijanduraši tak so tej grablati pucki hi hi.Tij @tulipan si pa tudi lekaj tan bu pa te stare krumple žru pa loko znaš ka posco bi se van jez v te krumple pa tou šmarnico vcepleno na tulipam pa si tuj dober tak si v tun močvirji gor zrastjo kmet grablaški.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.