https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Razkrivamo: Perpetuum Jazzile v dvorcu Rakičan

Rakičan, 05.05.2014 ob 7:00  

Pred vstopom v poletje in pričetkom poletnih počitnic RIS Dvorec Rakičan prireja Festival Dvorec Rakičan. Pestro in zanimivo dogajanje se bo v okviru festivala dogajalo na dvorišču dvorca Rakičan in v grajskem parku od petka, 13. junija, do nedelje, 15. junija 2014.


Pogovarjali smo se z direktorjem RIS Dvorca Rakičan, mag. Robertom Celcom.

Festival Dvorec Rakičan se bo pričel z glasbenimi nastopi. Koga lahko pričakujemo?

Festival bo v petek otvorila mlada obetavna pevka Špela Šemrov. Sledil bo nastop svetovno znanega zbora a capellla Perpetuum Jazzile. Kot vemo, zbor že nekaj časa ni nastopal v Pomurju in verjamem, da marsikdo že nestrpno pričakuje in se veseli njihovega nastopa.

Kaj vse se bo dogajalo v soboto, ko verjetno pričakujete največ obiskovalcev?

Sobotni program se bo pričel že v zgodnjih popoldanskih urah, ko bo potekalo občinsko gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota. V večernih urah bo sledil zabavni program s številnimi glasbenimi izvajalci. Obiskovalci bodo tako lahko uživali ob nastopu ansambla Tapravi faloti, ki so letos na festivalu Slovenska polka in valček za pesem Skrivnostno dekle prejeli nagrado za najboljšo polko. Dogajanje bodo popestrili še nastopi skupine Blue Planet in pevke Nike Zorjan – oboji so v dvorcu oz. okolici dvorca posneli tudi videospot za svoje pesmi. Ponovno bo v Prekmurju nastopil tudi beograjski glasbeni ustvarjalec Djomla KS, katerega pesem Gajba puna piva je bila lansko leto eden izmed največjih hitov. Program bodo s plesom začinila še dekleta iz plesne skupine Mistique Show Group, ki jih lahko v zadnjem času spremljamo v TV oddaji Raketa in v videospotih znanih slovenskih glasbenih izvajalcev.

Kaj pa pripravljate obiskovalcem zadnji dan festivala?

Nedeljsko popoldne bo družinsko obarvano. Otroci se bodo lahko udeležili različnih delavnic in športnih iger, preizkusili se bodo v jahanju konjev … Zvečer pa se bomo vsi sprostili in nasmejali ob nastopih stand up komikov Jerneja Celca, Tina Vodopivca in Perice Jerkovića.     

Festival Dvorec Rakičan bo imel tudi dobrodelno noto. Lahko poveste kaj več o tem?

V okviru Festivala Dvorec Rakičan bomo del izkupička, ki ga bomo zbrali z vstopnicami, kakor tudi del honorarja, ki so se mu odpovedali izvajalci, namenili v dobrodelne namene. 40 otrokom iz socialno ogroženih družin bomo omogočili aktivno preživljanje poletnih počitnic. Tako bodo otroci iz socialno ogroženih družin imeli enake možnosti kakor vsi ostali otroci za zanimivo in pestro preživljanje prostega časa.

Kako pa je z organizacijo?

Pri organizaciji festivala bodo poleg RIS Dvorca Rakičan sodelovali tudi Prostovoljno gasilsko društvo Rakičan, Konjeniški klub Grad Rakičan, Nogometni klub Rakičan in Center za socialno delo Murska Sobota. Izkušnje, ki smo jih pridobili pri organizaciji lanske prireditve Ples – noč čarovnic bomo uporabili pri tokratni organizaciji – nekatere stvari bomo tako seveda tudi dodelali oz. izboljšali. Verjamemo, da bo tokratna prireditev prepričala še poslednje dvomljivce.

    Fotogalerija