https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Koncert: Šestič Živel 2. MAJ - Praznik lokalnega garanja in globalnega sranja

Kdaj: Petek, 02.05.2014 ob 21:00

Kje: Beltinci, Ambasada Štefana Kovača Marka Beltinci

MITO2 Instrumentalni math-rock duet. Najnovejši projekt šole Ambasade ŠKM ali ko še zadnji član Štefan Kovač - Marko Bande prične igrati bobne. Bobni torej Mitja Sušec, na kitari pa strune ubira Mitja Maučec (ex Dinamizem). 

https://www.youtube.com/watch?v=zp7Aw0ifHDk

BARKA TONE IN BELE PLOMBE Kraško – prekmursko – dolenjska zasedba, ustanovljena leta 2010 v Ljubljani. Tvorijo jo prekaljeni multi-inštrumentalisti z domače glasbene scene, aktivni tudi v številnih drugih projektih. Kitarista sta Martin Ukmar (Kraški solisti, Kislu grozdje..) in Andrej Fon (Strahuljarji, Kraški solisti..), poznana tudi kot Tovariš strmoglavljen in Olfamož. Za bobni sedi novomeški glasbeni ustvarjalec Jaka Berger – Brgstime (Sportbilly krši embargo, Stroj Machine, Od Franclna možgani itd.). Pevec zasedbe je prekmurski Škaf verske skupnosti Upanje brez razloga Dani Kavaš. 

https://www.youtube.com/watch?v=RDoD1sBNGVs

PRIMOŽ SCHMIDT in ALEŠ JOŠT V zbirki imen slovenske improvizacijske scene, zasedata neugledno mesto legendarni saksofonist Primož Schmidt in bas kitarist Aleš Jošt. Oba sta na tej sceni že od njenih začetkov v zgodnjih osemdesetih in od takrat sodelujeta v različnih godbenih kombinacijah in zasedbah (V dobi eksplozije industrijskega noisa v 80-tih se spoznata v celjski zasedbi Lokalna TV, skupaj nadaljujeta v skupini Sfinkter, nato pa sredi 80-tih z Markom Brecljem sodelujeta skoraj tri leta v triu Javna vaja. Njuna pot se razcepi, ko Schmidt zapusti trio, Jošt pa ostane in z Brecljem igra v Javni dvaji in kasneje Javni traji. Medtem Schmidt spozna bobnarja Boruta Prežlja s katerim posnameta in izdata underground kaseto Moonyana. Okoli Schmidta se v tem času zbere skupina glasbenikov, ki v formaciji IX. Korpus delicti sodeluje z znanim slovenskim pesnikom in igralcem Ivanom Volaričem - Feom. Po končanem sodelovanju z Brecljem se tudi Jošt vrne na improvizacijsko polje in se pridruži takratni skupini The Schmidts. Zadnja leta delujeta v duetu in leta 2009 posnameta in izdata plošček Mireille, nakar se jima zopet pridruži stari soborec bobnar Borut Preželj in skupaj v Menzi pri koritu posnamejo cd-ploščo Tretji tir, ki še čaka na izdajo. 

https://www.youtube.com/watch?v=lUhWmcpH0zE

Članarina: 4 (Dogodek je namenjen članom društva, včlanite se lahko pri vhodu.)

 

 

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2014 ob 11:31 zvezda gost

      TOLE GOLAZEN; JE POTREBNO NAGNATI IZ BELTINEC !!!!!!!!!!!!!!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.