https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Že 30. kresovanje in postavitev mlaja v Lipovcih

Lipovci, 02.05.2014 ob 7:00  

Letos je lipovska generacija rekrutov letnik 96 pripravila tradicionalno, že 30. kresovanje in postavitev mlaja. Vrh mlaja rekruti okrasijo z rožami iz krep papirja, ki jih v zimskih mesecih izdelujejo sami, na zadnji aprilski dan pa se z mlajem popeljejo po vasi, ter se poveselijo s sovaščani z dobro kapljico in kaj dobrega pojejo.

Po postavitvi mlaja sta potekala licitacija ter srečelov, sledil je kulturni program. Vse zabave željne pa je zabaval Extra band. Kres je zagorel ko se je stemnilo, pred tem pa je že nekaj dni prej pripravljen čakal ob Vučji jami, kjer sta se naselila tudi dva laboda, ki sta morda prav tako v noči iz dalje opazovala ogenj, ki je vzplamtel ob prižigu kresa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2014 ob 8:47 ms gost

      Gajdaši ............

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.05.2014 ob 9:49 lolo gost

      posnemovalci

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.05.2014 ob 20:23 vinko megla gost

      Na ka pa je zdaj tou takoga ka vij že 30 lejt postavlate mlaj jezuš kmetje bougi.Na bar ste pa edni kšenki pilij tou van je bu namen toga vašega mlaja.KMETOVJE SELJAČKI.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.05.2014 ob 22:32 zagor gost

      VINKO TIJ SI SELJAK POLANSKI GRABLAŠ SMEČENI FUČKAR EDEN ZALEŽANI KA PA TIJ ZNAŠ OD MAJOŠA JEZUŠ KRISTUŠ KMET EDEN IDI TRAVO NA BOBRE KOSIJT PA GRABLE SEBOV VZEMI KA SE PO JAJCAJ POŠKRABLEŠ,KMET PREPIJTI.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.05.2014 ob 20:06 lip gost

      KA SE PA V JAVNOST DAVLETE LIPOVČARI ??? Tou smo mij delali in še zaj delamo prle , kak se je naroudu vaš predsednik!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.