https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dela na projektu, ki je povezal obe Radgoni, v polnem teku

Gornja Radgona, 08.05.2014 ob 10:00  

Po dobrih dveh mesecih, ko je bilo v tiskovni konferenci  predstavljen projekt "Skupaj", smo preverili, kako delo v mestu in ob Muri poteka.

Po tiskovni konferenci z dnem 19.2.2104, v kateri je bil predstavljen projekt "Skupaj", s katerim se bo izvajal skupni urbani in krajinski prostorski razvoj obrežij reke Mure v Gornji Radgoni in Bad Radkersburgu, smo preverili kako se projekt izvaja. Projekt se je začel v mesecu juliju 2010 in bo trajal predvidoma do 31.12.2014. Vrednost celotnega projekta z DDV znaša 2.061.700,00 EUR. Projekt je bil podrobno predstavljen v članku 19.2.2014. Preverili smo dogajanje pri izgradnji v bližini trgovskega centru Maximus ter ob povezovalnem mostu med Slovenijo in Avstrijo.

V pogovoru z delovodjo smo zvedeli, da delo poteka tekoče, pri čemer se srečujejo z nekaterimi težavami, ki jih ni možno predvideti v naprej. Ker pa gre za širše področje ureditve obrežnega območja, smo pregledali še predel pri nekdanjem radgonskem hipodromu, na katerem je danes urejen športni center Trate. Vzporedno z reko Muro se nahaja že oblikovana zakoličena cesta.  Kot je razvidno v samem projektu, se izvajajo načrtovana dela. Kopirano iz projekta:  

Odstranitev starih sprehajalnih poti, ki več ne ustrezajo trenutnim zahtevam, oz. ki so bile deloma poškodovane v neurju leta 2009. Ureditev novih sprehajalnih poti z neutrjeno površino, ureditev prostorov za zadrževanje z razširitvijo sprehajalnih poti na določenih mestih, povečanje kakovosti zadrževanja v parku z jasno ločitvijo sprehajalnih poti in prostorov za zadrževanje z ustrezno opremo. Ureditev nove povezave med promenado ob Muri in jezom, ob upoštevanju predpisov za zagotavljanje protipoplavne varnosti.

Kljub pozitivnim rezultatom, smo prehodili še aktualne poti ob reki Muri, pri čemer smo naleteli na onesnaženo naravo. V nedavnem praznovanju "Dneva Zemlje", 22. aprila je bilo veliko izrečenih besed o negi in skrbi narave. Vendar, zdi se, da tovrstne informacije še niso prispele do nekaterih občanov, ki s starimi kolesi ali plastičnimi odpadki onesnažujejo okolje. S celotno ureditvijo sprehajalne poti ob Muri ter večjim nadzorom redarskih služb na omenjenem prostoru, se bo morda v gozdovih ob Muri, v katerih živijo redki primeri živalih, predstavljeni v članku, količina odpadnega materiala nekoliko zmanjšala.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2014 ob 17:30 Jože gost

      Predvolilna propaganda župana na naš račun. Tako kot letaki lokalne razvojne agencija PORA, ki so se znašli v radgonskih nabiralnikih v prejšnjem tednu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.