https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Izjava predsednika Pahorja po odstopu Bratuvškove

08.05.2014 ob 8:00  

Posredujemo izjavo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja po delovnem posvetu z uglednimi pravnimi strokovnjaki o odprtih vprašanjih nadaljnjih postopkov po odstopu predsednice vlade.

"Z jutrišnjo seznanitvijo Državnega zbora Republike Slovenije z odstopom predsednice vlade, so mi skupaj z državnim zborom v skladu z ustavo, zakonom in poslovnikom državnega zbora poverjene pomembne dolžnosti v zvezi z premoščanjem nastalih političnih razmer, ko vlada do nadaljnjega opravlja zgolj tekoče posle. Svoje odgovornosti se popolnoma zavedam in prosim javnost, da mi zaupa pri mojih odločitvah. Odločal se bom v okvirih ustavnega in zakonskega reda in politično nepristransko.

Z razpisom zelo verjetnih predčasnih volitev ne bom hitel, ne bom zavlačeval, v skladu z ustavnim redom jih bom razpisal pravočasno, spoštujoč ustavne, zakonske in poslovniške roke. Ponavljam mojo željo, da je ta postopek ljudem čim bolj razumljen, da zbuja njihovo zaupanje in da bom skupaj z državnim zborom opravičil pričakovanja državljank in državljanov, da bo nastala situacija po odstopu vlade čim manj prizadela interese države in njenih ljudi.

V zvezi z vprašanjem priprave in izvedbe predčasnih volitev v času šolskih oziroma parlamentarnih počitnic je bilo sprejeto enotno stališče, da je edini ustavno pravno neprimerni mesec za opravo volilnih opravil oziroma izvedbo volitev mesec avgust. Zato bi se mu bilo, če bi to bilo le mogoče, koristno izogniti. O mojih dolžnostih da predlagam kandidata za mandatarja so se sogovorniki strinjali, da je predsednikova dolžnost prizadevati si poiskati ustreznega kandidata. V kolikor bi svojo odločitev, da v roku 30 dni ne predlagam nikogar prepričljivo utemeljil, bi lahko 30-dnevni rok tudi skrajšal. Osebno v pogovorih s poslanskimi skupinami kandidata za predsednika vlade ne bom predlagal. Kolikor bi tak predlog podale ena ali več poslanskih skupin ter bi obstajala utemeljena ocena, da ima potrebno podporo za izvolitev, sem ga dolžan predlagati državnemu zboru. V primeru, da ne predlagam kandidata za predsednika vlade in skrajšam rok, ki mi ga omogoča ustava ne bom posegel v pravico poslanskih skupin in skupine 10 poslancev, da predlagajo svojega kandidata, saj imajo to možnost storiti v nadaljnjem 14-dnevnem roku. O moji odločitvi sem dolžan obvestiti državni zbor, ki se z njo seznani na seji. Sprejeto je bilo tudi stališče, da bi predsednik svojo odločitev, če bo tako štel za potrebno, na seji tudi ustno, ne zgolj pisno, obrazloži. Sogovorniki so se strinjali, da moram akt o razpustitvi parlamenta ter razpisu volitev sprejeti takoj, ko me državni zbor seznani z dejstvom, da predsednik vlade ni bil izvoljen.

Iz vsega povedanega je mogoče sklepati, da zelo verjetne predčasne volitve v mesecu juniju, upoštevajoč ustavno pravne roke niso mogoče, bolj verjetne in mogoče so v mesecu juliju. Do dokončne odločitve o razpustitvi parlamenta in razpisu predčasnih volitev pa je še nekaj objektivih neznank, zato datuma natančneje ni mogoče napovedovati. S predsednikom državnega zbora in vodij poslanskih skupin bom postopek vodil tako, da bomo mojo končno odločitev vsi ali vsaj v zelo veliki večini sprejeli kot ustavno pravno korektno in brez nehvaležnih političnih prerekanj o tem. Zato smo vsi deležniki dolžni ravnati odgovorno in s potrebnim medsebojnim zaupanjem."

Vir: up-rs.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2014 ob 8:53 modro gost

      Predsednik, ravnaj modro, Slovenija je na dnu! "Pomembno je, da je Vlada zadovoljna sama s seboj in da jo hvalijo tuji politicni predstavniki. Kaj se v resnici dogaja doma pa ni pomembno." (GGM) Upam, da tile nikoli več ne bodo sestavljali vlade, vključno z Židanom.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2014 ob 9:33 smrkci gost

      Ma lažejo vsi od prvega do zadnjega že 23 let,ne grem na volitve nikakršne,ker nimam,koga voliti.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. ffran
      08.05.2014 ob 10:34 ffran

      Tudi ges mam pun kufer hjegovoga nakladanja. Edino primerno bi bilo in je , da tudi predsednik (prisklednik) odstopi ! Nujno je da gremo na volitve "TUDI NEVELJAVNA GLASOVNICA JE GLASOVNICA" in je dokaz , da se s predlaganim ne strinjamo !!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2014 ob 11:01 Janez gost

      Moja izbira na volitavh bo SDS.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2014 ob 11:10 janez ivan gost

      do toga maš pravico......in kak zgleda si se tudi praf odloučo!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.05.2014 ob 15:08 gost stroka gost

      ja, če bosta volila te (gost- janez,ivan), potem pa se lahko poslovimo od socialne države, vejetno bomo takoj nakupili orožje- sedaj verjetno letala- so večji zneski in s tem tudi provizije, ljudstvo na podeželju pa brez osnovnih komunalnih storitev, brez bank, pošt, šol, zdravstvenih domov-vse bi takoj sprivatizirali- prodali tujcem-tako kot sebe ( pa še zato, bi dobili provizijo). Vsem obstoječim strankam bi morali zakonsko prepovedati sodelovanje na volitvah, naj pridejo drugi- saj slabše tako ne more biti!!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.05.2014 ob 23:57 jack sparrow gost

      ajde beži pahor, pa vzemi s sebov lopova janšo keri te je nastavo za predsednika. moja izbira na volitvah pa de kakšna nouva stranka, nej "nouva" stranka s starimi obrazi ampak rejsan nekša nouva stranka. tej stari lopovi keri so nan zapravili državo v samo 20 lejtaj si nigdar več ne zaslužijo mojoga glasa na volitvaj. niti eni od teh nej!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.