https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

»Hugo« iz Radgonskih goric v sveži podobi

13.05.2014 ob 9:00  

Podjetje Radgonske gorice je v prijetnem ambientu AS Aperitivo pripravilo kulinarično druženje ob mehurčkih. Namen dogodka je bila predstavitev nove podobe lanskoletnega hita poletja Huga in ostalih, tudi sladkih novosti iz njihove kleti.


Hugo prihaja iz kleti prve in največkrat nagrajene slovenske penine, Zlate radgonske penine. Lani se je pridružil vrhunski penini in vinom kleti Radgonske gorice, ki so idejo približevanja penine mlajšim generacijam uspešno realizirale že z rose penino PiNQ in koktajlom Divji cvet (Srebrna radgonska penina s cvetom divjega hibiskusa). Hugo je sicer aromatizirana pijača na osnovi penine. Njegovo osnovo predstavlja penina pridelana po tankovski oz. metodi Charmat, pri kateri prevladuje sorta Sauvignon in še nekatere tipične sorte vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija. V kleteh Radgonskih goric so ji kot edini dodali svežo noto naravnega bezgovega sirupa, ki pričara prijeten in nežen bezgov okus. Lahkotnost pijače se odraža v nizki alkoholni stopnji 4,5 % Vol., mehurčki pa Hugu dajejo dodatno svežino.

Zbrane je tokrat pozdravil vodja komercialne službe Radgonskih goric, Sandi Brumen, ki je s ponosom povedal, da imajo za seboj uspešno poslovno leto: »Zadovoljni smo, saj smo v letu 2013 uspešno poslovali. Hvaležni in veseli smo, da potrošniki zaupajo v naše proizvode in da z njimi lahko, kot pravi naš slogan, ustvarjajo oz. ustvarjamo najlepše trenutke. Tak lep trenutek ali obdobje je v lanskem letu pričaral tudi Hugo, nov izdelek, ki smo ga lansirali kot sezonsko pijačo v omejeni količini, ki se je zelo hitro razprodala, kar je bilo zelo razveseljivo. Hugo je bil sprejet zelo dobro, odzivi potrošnikov so bili pozitivni, zato smo se odločili, da ga letos napolnimo v kar 50.000 steklenic. Pri tem smo razmislili tudi o njegovi podobi, saj smo lani prejeli nekaj dobronamernih komentarjev, ki smo jih z veseljem upoštevali. Nekoliko bolj smo izpostavili bezgove cvetove in tako osvežili našega Huga. Zdaj tudi njegova podoba naznanja nežnost in svežino, ki sta prav tisto, kar iščemo v poletni osvežitvi

Glavna enologinja kleti Radgonske gorice, Klavdija Topolovec Špur, pa je predstavila presenetljivo novost iz Radgonskih goric – čokolado:

»Že nekaj časa sodelujemo s čokoladnico Lucifer v Velenju. Ko smo razmišljali o razširitvi oz. popestritvi naše ponudbe, je nastala spontana čokoladna ideja. V ponudbo Doma penine smo vključili tri vrste čokolad, na eni strani kot del darilnega programa, na drugi kot izziv k uživanju penine in vina

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2014 ob 16:12 vinko megla gost

      Ja rejsan je bilou vredi za edne ka so lejko pa prišli letos probat mehurčke tak je tou zanimijvo kda se kšenki loka pa žre pou mij nucamo ka se edni napunijo bleke in prišparajo doma neven kda de narod razmo ka kšenki nede kmo tej lenob.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2014 ob 7:36 gost gost

      Slik se ne da pogledati-odpreti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.