https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Črenšovski učenci navdušili v premieri musicla Jeder ist anders

Črenšovci, 15.05.2014 ob 14:00  

Črenšovski osnovnošolci so se včeraj premierno predstavili z musiclom v nemškem jeziku Jeder ist anders.


V predstavi, ki jo je režirala učiteljica Andreja Sever, so se v različne živalske vloge prelevili učenci 5., 6. in 7. razreda, s pesmijo pa sta jih spremljala otroški in mladinski pevski zbor. Na odru se je v predstavi, katere nastanek je intenzivno spremljalo preko 10 učiteljev in zunanjih sodelavcev, z igro, plesom in pesmijo predstavilo okoli 50 učencev.

Publika je spoznala zajca Hansa, ki nasprotno kot večina drugih zajcev, ni maral jesti korenja. Ker  njegova družina ni razumela tega, da Hansu korenje ne diši, se je odločil poiskati še kakšnega zajca, ki mu korenje prav tako ne tekne. V svojem iskanju se je odpravil na travnik, do ribnika, v gozd in mesto, a so ga okoliščine znova pripeljale v gozd. Tam je spoznal zajčico Lili, ki korenja prav tako ni marala. Vrnila sta se k Hansovi družini, ki je končno spoznala, da nimajo vsi enakega okusa in da je lahko vsakdo drugačen.

Več fotografij v spodnji galeriji ...  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2014 ob 17:26 tovarišica VIDA gost

      TUDI gos. župnik so prišli poslušat svoje ovčke , kako se pridno učijo in v tujem jeziku ponazarjajo , kako si nismo enaki in kako ima vsak različen okus , naj si bo žival ali človek ! ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.