https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Center Murske Sobote opremljen z novim defibrilatorjem

Murska Sobota, 23.05.2014 ob 7:30  

V poslovni enoti zavarovalnice Adriatic Slovenica v Murski Soboti je bilo predstavljeno poslovanje zavarovalnice v preteklem letu in načrti za prihodnost. O uspešnem poslovanju in vpetosti v regionalno okolje so spregovorili Karmen Škoda Piško, izvršna direktorica trženja, Gabrijel Škof, predsednik uprave, Milena Grah, direktorica poslovne enote Murska Sobota, Bojan Petrijan, direktor mestne uprave, Borut Lončarevič, vodja projekta iHELP in Albina Knapp, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa.


V preteklem letu izplačali 218 milijonov evrov škod

Zavarovalnica Adriatic Slovenica, druga največja slovenska zavarovalnica, je po združitvi s sestrsko zavarovalnico KD Življenje v poslovnem letu 2013 še okrepila svoj položaj na slovenskem zavarovalnem trgu. V preteklem letu so fakturirali 306 milijonov evrov premije in izplačali 218 milijonov evrov škod. Poslovna enota zavarovalnice v Murski Soboti, ki posluje že 22 let, pa je ob koncu 2013 zbrala za 13 milijonov evrov premije in izplačala za skoraj 9 milijonov evrov škod.

Zavzemajo se za ohranitev obsega premije in večanje tržnega deleža

Po besedah Škofa, ki se je osredotočil predvsem na cilje zavarovalnice, ostajajo v letu 2014 v celoti usmerjeni v svoje stranke. "Zaupa nam preko 640.000 zavarovancev, zato se tudi v prihodnje prilagajmo razmeram in poseben poudarek namenjamo osebnim in asistenčnim zavarovanjem. Obdržati želimo vodilni položaj inovatorja na trgu zavarovanj in na področju naprednih storitev. Naš najpomembnejši cilj je ohranitev obsega premije in posledično večanje tržnega deleža, saj se zavarovalni trg že dve leti sooča s padcem," je v svojem nagovoru povedal Škof.

Letos so veliko pozornosti namenili razvoju osebnih zavarovanj, novosti še načrtujejo predvsem na področju pokojninskih zavarovanj, ki so z novo pokojninsko zakonodajo zanimivejša za širšo populacijo. Zavarovalnica želi z dolgoletnimi izkušnjami na področju zdravstvenih zavarovanj aktivno sodelovati pri oblikovanju reforme slovenskega zdravstvenega sistema, saj bi zavarovalnice z aktivnejšo vlogo doprinesle k finančni stabilnosti in stroškovni učinkovitosti celotnega slovenskega zdravstva.

V letošnjem letu nova vrsta življenjskih zavarovanj

Kot je navedla Škoda Piškova, so zavarovancem v letošnjem letu ponudili vrsto novih življenjskih zavarovanj (življenjski kasko – asistenca življenja), saj želijo prebivalce osveščati o pomembnosti varčevanja za obdobje po upokojitvi. Prenovili so tudi uspešno premoženjsko zavarovanje Dom AS, ki ga odlikujejo še bogatejša kritja. "Strankam želimo ponuditi zavarovanja, ki njim in njihovim družinskim članom omogočajo več finančne varnosti v primeru najhujših in nepredvidljivih dogodkov. Ob razvoju zavarovanja imamo vedno najprej v mislih stranko, zato je vodilo našega razvoja prilagodljivost, torej ponudba po meri posameznika," poudarja Škoda Piškova.

Na Trgu kulture v Murski Soboti nameščen nov defibrilator

Lansko leto je s podporo zavarovalnice zaživel projekt mladih slovenskih izumiteljev iHELP. Lončarevič je pojasnil, da želijo pomagati čim večjemu številu ljudi, skupaj reševati življenja in zmanjšati število žrtev srčnega zastoja ter drugih nenadnih nesreč. V ta namen so razvili mobilno aplikacijo, s katero je mogoče poslati SOS sporočilo ter tako s pomočjo posameznikov oz. laikov in izurjenih reševalcev nuditi kar se da hitro pomoč ponesrečencem.


Poslovna enota Murska Sobota je v okviru partnerstva s projektom iHELP z zunanjim defibrilatorjem opremila center mesta, ki se nahaja Trgu kulture zraven Študentskega servisa. Defibrilator je na voljo 24 ur na dan vsem, ki potrebujejo nujno pomoč. Najprimernejšo lokacijo za namestitev defibrilatorja so določili v dogovoru z občino Murska Sobota.

Dobrodelna akcija zbiranja materialne pomoči do 5. junija 2014

Grahova je povedala, da se naposlovni enoti Murska Sobota aktivno odzivajo na potrebe okolja, zato pomembno podpirajo iniciative na različnih področjih. "Defibrilator v centru mesta je tako 10. v občini. Seveda si vsi želimo, da bi bila potreba po njegovi uporabi kar najmanjša, obenem pa se nadejamo, da bo v pravem trenutku odigral ključno vlogo," si želi Grahova.

Poslovna enota Murska Sobota pa se aktivno odziva tudi na pobude po dobrodelnosti v regiji. Tako so, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa, pričeli z dobrodelno akcijo zbiranja materialne pomoči "Trenutek za dobrodelnost". Knappova je še dodala, da bodo zbrano materialno pomoč namenili vsem, ki jo potrebujejo. Nekaj pomoči bo ostalo v regiji za pomoč socialno šibkejšim, nekaj pa jo bodo dostavili v Srbijo ter Bosno in Hercegovino za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah. Omenjena akcija bo trajala do 5. junija 2014.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.