https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Bodoncih odprli nov evangeličanski dom

Bodonci, 29.05.2014 ob 7:00  

V nedeljo je svoja vrata odprl nov evangeličanski dom v Bodoncih, katerega otvoritve se je udeležilo preko 500 ljudi. Svoj mimohod so opravili tudi gasilci bodonske gmajne iz Bodoncev, Poznanovcev, Radovcev, Kruplivnika, Motovilcev, Vadarcev, Zenkovcev, Strukovcev, Skakovcev in Beznovcev.


Po opravljenem bogoslužju so se duhovniki, duhovnice in obiskovalci zbrali pred novim domom, kjer je častni evangeličanski škof Geza Erniša poudaril, da je Bog tam, kjer so ljudje, tam ga srečujemo, in prepričan je, da je danes tudi tu v Bodoncih.

Domači duhovnik Simon Sever je na kratko opisal potek del na novem domu, ki so ga končali konec novembra lansko leto. Naštel je vse, ki so na kakršenkoli način sodelovali pri samem načrtovanju in pri gradnji, pri čemer je pomagalo tudi več kot 30 prostovoljcev, ki so skupaj opravili več kot 5000 ur prostovoljnega dela, ter se vsem zahvalil. Upa, da bo nov evangeličanski dom postal v pravem pomenu besede dom za vernike domače cerkvene občine kot tudi za mnoge ostale, ki bodo našli pot vanj ob raznih priložnostih.

Evangeličanska inšpektorica Zdenka Jelenovec je povedala, da jih bo današnji dogodek spominjal še na eno pridobitev, namreč Otroški pevski zbor pod vodstvom učitelja Damjana Kuzme je posnel svojo prvo zgoščenko z 12 pesmimi, katera je danes tudi prvič na voljo.

Da danes stojijo pred novim objektom, gre zahvala eni veliki skupini, če ne že množici, posameznikov tako iz domačih krajev kot iz tujine. Za izjemno voljo in prizadevanje pa se je zahvalila tudi domačemu duhovniku Simonu Sevru, ki je vložil največ energije in ki je bil tudi večino časa v delavski obleki in član gradbene ekipe. V novi dvorani ga tako čaka majhna pozornost, kjer si bo lahko odpočil.  Na koncu se je zahvalila tudi vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri organizaciji svečanega dogodka, otroke pa je povabila na delavnico slikanja na majice.

Po blagoslovitvi doma so si obiskovalci lahko ogledali notranjost novega doma, hkrati pa so bili vsi povabljeni na pogostitev in druženje ob živi glasbi z Oppa Bokan Band.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.