https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ljubitelji teka že 13. tekmovali na Soboškem teku

Murska Sobota, 02.06.2014 ob 9:00  

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in Združenje atletskih sodnikov Murska Sobota sta v sklopu Pomurskega pokala v okviru akcije Slovenija teče za zdravje pripravila v soboto 31. maja sedaj že tradicionalni 13. Soboški tek, ki se je letos preselil v športni park Fazanerijo.

 

Tek se je začel s tekom dečkov in deklic. Prvi so tekli v sklopu baby teka na 200 m letniki 2009 in mlajši. Sledili so jim predšolski in osnovnošolski otroci, ki so tekli na 400, 600, 800, 1.400 in 2.000 m. Nato so tekli srednješolci in občani na 2.000 m. Članice so se podale na 6.000 m dolgo progo, člani pa so imeli progo daljšo za dodatnih 2.000 m. V sklopu prireditve je potekal tudi pohod okrog Murske Sobote v dolžini 8 km.

 

Vsi udeleženci teka so v cilju dobili okrepčilno malico in spominsko majico. Prvi trije tekmovalci v vsaki kategoriji so prejeli medaljo, razen na baby teku, kjer so bili zmagovalci kar vsi, najboljši trije v absolutni kategoriji  članov in članic pa pokal. Številni tekači so dokazali, da je tek pri nas še vedno zelo priljubljena športna aktivnost. Številni najmlajši udeleženci pa so dokazali, da se za prihodnost te športne aktivnosti ni treba bati, saj se ga v Murski Soboti radi udeležujejo tudi najmlajši.

Avtor: Ksenija Glažar

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. REALIST
      02.06.2014 ob 12:54 REALIST

      Katja, čestitke za prvo mesto. Pa še veliko uspeha naprej.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.