https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Zgornjem Konjišču odprli TIC Apače

Apače, 04.06.2014 ob 7:00  

Svečana otvoritev Turistično informacijskega centra Apače je potekala v Zgornjem Konjišču, znanem ribiškem področju. Obiskovalci so spremljali otvoritev ob glasbi, plesu in bograču.

 

Ob ribiškem domu v Zgornjem Konjišču je potekala svečana prireditev ob odprtju Turistično informacijskega centra Apače. Kljub oblačnemu vremenu, se je v dobro poznanem centru, v katerem ob urejenih jezerih najdejo svoj kotiček slovenski in tuji turisti ter ribiči, zbralo večje število ljudi.  Svečani dogodek je nudil tako glasbene kot plesne točke. V uvodnem delu je Simon Vogrinčič, predsednik Turistično športno kulturnega društva Stari hrast, povedal nekaj o začetkih in nadaljnji strategiji društva. V vednost, društvo Stari hrast bo skrbelo za potek in ažurnost samega TIC-a Apače

V nadaljevanju sta za glasbeno točko poskrbela Alen, ki je z diatonično harmoniko ponesel ritme polke med poslušalce in plesna skupina učencev in učenk iz podružnične šole Stogovci, ki so plesali  tako v ritmih slovenskih narodnih pesmi kot v ritmih pop glasbe. Po nastopih je spregovoril nekaj spodbudnih besed še župan Apač, Franc Pižmoht. Dotaknil se je samega razvoja in pomembnosti turizma v občini Apače. Župan je ponovno povzel pomembne podatke o ekologiji in pomenu narave v občini Apače. Predstavil je načrte o ureditvi Enajstmlinskega kanala, katerega bodo sanirali in uredili tako, da se že letos lahko pričakujejo rezultati. Župan Pižmoht je že pred kratkim opozoril na predavanju ekologa Antona Komata na pomemben ekološki pomen ureditve apaške doline.

V zaključku govora je izrazil podporo društvu Stari hrast ter poudaril, da bo sam še v naprej maksimalno podpiral tovrstno dejavnost. Dogajanje je doseglo vrhunec po županovem govoru, ko so organizatorji predstavili rezultate razpisanega natečaja za predlog, oziroma izdelavo maskote z imenom Hrastko. Prejeli so mnoge ideje, izmed katerih so izbrali zmagovalca.  Preden so objavili zmagovalca je poštar prinesel velik paket, v katerem je bila skrita maskota. Simon Vogrinčič, kot predsednik društva, je maskoto oblekel ter podelil nagrade sodelujočim. Prvo nagrado za najboljšo idejo je osvojil Andrej Kustec, 2. mesto Gregor Pukšič, 3. mesto Janina Kegl, 4. mesto sta osvojili Melani in Nives Štingl ter 5. mesto Nik Lebar. Za podrobne informacije o začetku in nadaljnjem razvoju Turistično športno kulturnega društva, smo povprašali predsednika, Simona Vogrinčiča.

»V Konjišču smo organizirali in odprli Turistični center Apače zaradi večje gostote ljudi. Društvo je bilo ustanovljeno v začetku leta 2014. Imenuje se Turistično športno društvo Stari hrast. Ime smo izbrali po razstavljenem starem hrastu, ki je bil izkopan iz gramoznice. Cilji našega društva so predvsem v smeri turizma in želimo našo dolino v pravi luči prikazati širši javnosti. Izkoristiti priložnost nudenja prekomejnega turizma, kajti Avstrija leži nedaleč stran od samega centra in veliko avstrijskih turistov prihaja v naše okolje. Oblikovali smo tudi ideje in nove cilje. V lokaciji za starim hrastom bi se oblikovalo novo športno področje, predvsem prostor za tenis, odbojkarsko igrišče na mivki.«

V pogovoru nam je Simon povedal podrobne informacije o projektih, ki dejansko nastajajo. Ob enem je tudi poudaril, da imajo podporo občine v vsem obsegu, kar je potrdil tudi Župan Pižmoht v svojem nagovoru na prireditvi.  Razširitev naj ne bi zajemala samo športnih aktivnosti, temveč bi bilo na novih prostorih možnost šotoriti, kar bi dejansko zadržalo turiste dalj časa v športnem centru.

»Nameravamo urediti tudi turistično pot ali trim stezo v treh kompleksih. Oblikovana bo tudi pravljična pot za mlade, predvsem pa možnost turista, da si konkretno ogleda okolico centra, spozna področja Mure. Pot bo obogatena z učnimi tablami, na katerih bodo turisti zbrali vse potrebne informacije. Znotraj organizacije TICa Apače je bila zaposlena nova oseba, ki bo namenjena samo vsej nadaljnji organizaciji in skrbi, da bodo turisti v večjih ali manjših količinah pridobili vse podatke. Za spodbudo obiska našega centra bodo organizirane tudi veselice. Ena takšnih bo "Pozdrav jeseni" in verjamem, da bodo prispele tudi večje organizirane turistične skupine ljudi.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.