https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Občini Ljutomer podpisali štiri pogodbe

Ljutomer, 05.06.2014 ob 13:00  

V sredo, 4. junija, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru županja mag. Olga Karba podpisala štiri pogodbe, in sicer za komunalno ureditev Puchove poslovne cone v Ljutomeru, za prvo fazo rekonstrukcije ceste Žerovinci-Stara cesta in preplastitev odseka Sitarovci-Precetinci, ter za izgradnjo multifunkcionalnih zunanjih javnih športnih površin za potrebe urbanega športa v Ljutomeru (košarkarsko igrišče in poligon za skaterje). Pogodbe so bile podpisane z najugodnejšimi izvajalci, ki so bili izbrani na javnih razpisih.


Puchova poslovna cona v Ljutomeru

Za Puchovo poslovno cono je bil kot najugodnejši ponudnik na javnem razpisu izbran Nograd s Hotize, s katerim je županja podpisala pogodbo. Vrednost del je nekaj več kot 390 tisoč evrov, brez DDV. Dela bodo predvidoma dokončana do 15. septembra letos.

Z investicijo bo v prvi fazi urejenih 6,5 ha stavbnih zemljišč. Zgrajena bo cesta v dolžini 550 metrov in pločnik v dolžini 587,80 metrov, nova fekalna kanalizacija v dolžini 784,95 metrov, nove meteorna kanalizacija v dolžini 323,90 metrov, meteorni zadrževalni jarek v dolžini 436,50 metrov in javna razsvetljava v dolžini 594,90 metrov (14 kandelabrov).

Rekonstrukcija in preplastitev cest

Včeraj sta bili podpisani dve pogodbi, ki zajemata rekonstrukcijo in preplastitev cest, in sicer gre za prvo fazo rekonstrukcije ceste Žerovinci - Stara cesta in preplastitev odseka Sitarovci - Precetinci.

Prva faza pri rekonstrukciji ceste Žerovinci - Stara cesta zajema traso v dolžini 750 metrov in se začne pri Gasilskem domu v Mekotnjaku in konča pri šoli na Stari cesti. V sklopu investicije se bo tako izvedla rekonstrukcija cestišča v dolžini 750 metrov, lokalna sanacija spodnjega ustroja, ureditev odvodnjavanja in celotna preplastitev na tem odseku.

V sklopu druge investicije, preplastitve odseka Sitarovci - Precetinci se bo izvedlo preplastitev lokalne ceste v skupni dolžini 650 metrov in širini 4,5 metra.

Obe cesti bo urejalo podjetje Asfalti Ptuj, pogodbena vrednost za cesto Žerovinci - Stara cesta znaša skoraj 140 tisoč evrov (brez DDV), rok dokončanja je 31. julij letos. Za odsek Sitarovci - Precetinci znaša pogodbena vrednost skoraj 129 tisoč evrov, dela pa naj bi bila dokončana do 15. julija letos.

Izgradnja zunanjih javnih športnih površin

Pogodbo za izgradnjo multifunkcionalnih zunanjih javnih športnih površin za potrebe urbanega športa v Ljutomeru je občina podpisala z Legartisom iz Lendave, in sicer v višini malo manj kot 38 tisoč evrov brez DDV.

V sklopu obravnavanega projekta bosta v letu 2014 urejena košarkarsko igrišče in skate poligon. Izgradnja ostalih zunanjih igrišč za objektom ŠIC v Ljutomeru je predvidena v prihodnjih letih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2014 ob 20:14 hüt prlek gost

      Tak je gdo virti magistrica Kranjske Sorbone. Kje je OŠ Cezanjevci, Glasbena Šola, Cesta na OŠ IC ???? Preveč je vsega, da bi dale pisa.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2014 ob 22:06 gost

      Tak je tau. Eni podpisujejo,eni pa obcini kradejo denar. Gospa vera nemec je kot tajnica obcine kobilje okradla za najmanj 10 tisoc evrov. Sramota kak je upala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2014 ob 22:12 gost

      Dajte vestnik mal raziskovat

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.06.2014 ob 2:16 Mc niko gost

      pijarovec obsojen zaradi mamil, zdaj pa bi prodajal ČČČČČČesn

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.06.2014 ob 20:53 fuj gost

      kaj kobilje, našo lotmerško madam ni nič sram, ka je njen bak občino za lepe peneze okrog prnesa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.06.2014 ob 21:35 gost

      kak vecina drugih

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.06.2014 ob 9:02 asfalt gost

      puhova cona je arheološko zaščitena, tak da se vrednost vsake investicije tam poveča za 15%..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.