https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pogrešanega Igorja iz Beltincev našli 40 km od nesreče

10.06.2014 ob 9:00  

Pripadniki hrvaške gorske reševalne službe in tamkajšnje policije so včeraj okoli 15. ure v reki Muri izsledili moško truplo.

Kot poročajo Slovenske novice, so ga našli kakšnih 40 kilometrov od Novakovca, kjer je minuli četrtek, 5. junija, zgodaj popoldne v nesreči čolna z devetimi slovenskimi državljani izginil 51-letni Igor Rous iz Beltincev, je skorajda gotovo, da gre za njegovo truplo. Okoli 16.30 sta na kraj dogodka odpotovala brata pogrešanega, ki naj bi potrdila uradno identifikacijo.

Foto: Međimurske novine

Tragedija se je pripetila prejšnji četrtek, ko se je skupina devetih slovenskih državljanov odpravila na spust po reki Muri, toda očitno z neustreznim čolnom. »Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so državljani Slovenije med plovbo po reki Muri pred Novakovcem (Novakovski brod) s spodnjim delom čolna zadeli potopljeno drevo, ki ni bilo vidno s površja reke oziroma čolna. Čoln je zato na sprednjem delu dvignilo, v zadnjem delu pa zalilo z vodo, tako da se je prelomil na polovico. Osem državljanov Slovenije se je iz reke Mure rešilo, eden pa je pogrešan,« je po nesreči povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.