https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vojna med županom Razkrižja in NLB zaradi bankomata se nadaljuje

Razkrižje, 13.06.2014 ob 10:15  

V Razkrižju se je zaradi bankomata vnela vojna med Novo Ljubljansko banko in županom Stankom Ivanušičem.


Župana občine Razkrižje je NLB obtožila korporativnega komuniciranja, saj se je zoperstavil nameri NLB-ja,  ki je občini za obstoj edinega bankomata hotela zaračunati 5.500,00 EUR uporabnine.

Na Novi Ljubljanski banki zagotavljajo, da če dogovora ne bodo dosegli, bodo bankomat odstranili

Na Novi ljubljanski banki pravijo, da je župan Ivanušič, kljub dogovoru o sofinanciranju uporabnine banko o zavrnitvi ponudbe obvestil naknadno in kar preko medijev. V NLB-ju prav tako menijo, da je župan v postopku dogovarjanja za ohranitev bankomata skrbel le za svojo medijsko promocijo in zapostavljal interese občanov in občank.

Župan se zagovarja, »če je kdo v tej državi, ki bi lahko karkoli očital, je NLB, njeno vodstvo in "NLB  korporativno upravljanje", tista zadnja, ki mi ima pravico sploh kaj očitati. Niti približno ne nameravam poklekniti pred glomaznim "korporativnim" aparatom NLB, ki me z izbiro taktike zaničevanja in obsojanja želi diskalificirati, kot da se za dobro ljudi nočem pogoditi in da bi občina le popustila in plačevala obrabnino za bankomat«.

Obrabnina bankomata tokrat nekoliko nižja – 2500 EUR

Občina se zagovarja, da obrabnine za delovanje bankomata ne more prevzeti, ker bi bila to nezakonita poraba proračunskih sredstev. V Novi Ljubljanski banki se zavedajo, da delno sofinanciranje občine predstavlja dodatno finančno obremenitev, zato pozivajo ministrstva in ustrezne agencije, da pomagajo pri reševanju problematike.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2014 ob 23:15 verzuska gost

      Vsaka čast županu, v bivši ljutomerski občini imamo dober kader in ga ne vemo izkoristiti, zato inteligentni ljudje samo spijo v naših občinah, mi pa uvažamo .....

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.