https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Radgonski devetošolci zapuščajo osnovnošolske klopi

Gornja Radgona, 14.06.2014 ob 8:00  

V osnovni šoli Gornje Radgone je ob zaključku šolskega leta potekala valeta, z uradnim delom pa tudi  s pravo Disco zabavo ob hitrih ritmih.  

 

V osnovni šoli Gornje Radgone je ob zaključku šolskega leta potekala valeta. Vsako leto priredijo svečan trenutek, ko se devetošolci uradno poslovijo od učiteljev in prijateljev iz nižjih razredov. V  šolski avli se je zbralo veliko  število obiskovalcev, največ  staršev slavljencev.  Voditeljica je največ besed namenila obdobju devetih let, med katerim so učenke in učenci doživljali prijetne in kdaj tudi manj prijetne trenutke. V nadaljevanju je ravnatelj, Dušan Zagorc spregovoril nekaj spodbudnih besed učenkam in učencem, ki se bodo čez nekaj mesecev srečali v novih prostorih z novimi učitelji ter z novimi življenjskimi cilji v srednjih šolah.

Po navedbah ravnatelja se bodo nekateri učenci podali v Mursko Soboto, Ljutomer, Maribor in na še nekatere druge lokacije, kjer se nahajajo posamezne gimnazije in srednje šole. Ob zaključku svečanega trenutka je podelil še posebne nagrade, ure učenkam in učencem, ki so osvojili vidne rezultate na raznih tekmovanjih. Tako Vegova priznanja kot priznanja v znanju tujih jezikov, priznanja o poznavanju sladkorne bolezni ter mnoge druge nagrade, ki bodo prejemnikom za vselej pustile nepozabne trenutke in znanje.

Naj povemo, da sta dve učenki osvojili v letu 2014 uspeh s povprečno oceno 5,0. V nadaljevanju so bila podeljena tudi priznanja bralnih značk, ob katerih so prejeli knjigo Zdravljica. Po podelitvah je ravnatelj uradno srečanje zaključil na šaljiv  način, ko je dejal, da je zaključek osnovnega šolanja devetošolcev bolj priporočljiv v dnevu, ko je prireditev potekala kot naslednji dan, ker bo po koledarju petek 13. Z zaključkom  uradnega dela prireditve so učenci s starši v matični učilni prejeli spričevala. Razredničarka je povedala učencem nekaj spodbudnih besed ter jih prijazno povabila, naj se k njej vrnejo po pomoč kadarkoli. Po odhodu staršev so se učenke in učenci zabavali do 23. ure ob hip hop, pop, dance, Rave, Techno in še kakšni drugi glasbi, ki je dodobra razgrela vsakogar.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.