https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Japonci z lendavskim Varstrojem zavzemajo evropski trg

Lendava, 13.06.2014 ob 12:00  

Podjetje Varstroj iz Lendave je februarja kupil japonski Daihen, v preteklih dneh pa je potekala slovesna vključitev k japonski korporaciji, ki je močna na področju varilne opreme, mehatronike in na področju robotike varilnih sistemov.


Japonska družba Daihen, ki je imela pri lastništvu Varstroja 10-odstotni delež že od leta 2006, je od februarja stoodstotna lastnica lendavske družbe. Preostali delež so letos kupili od Clarinosa, katerega večinski lastnik je Clarinos Astablishment iz Lichtensteina.

Varstroj, ki letos praznuje 50-letnico blagovne znamke, proizvaja varilne aparate, rezalne tehnike in robotske varilne sisteme. Kot poročajo Finance, so lani ustvarili devet milijonov evrov prihodkov, za letos pa načrtujejo 20-odstotno rast, napoveduje Matjaž Vnuk, direktor Varstroja, ki je zdaj postal Varstroj Daihen. V lendavskem Daihen Varstroju je trenutno 138 zaposlenih, v kolikor pa se bo odvijalo vse po načrtih, naj bi se odprlo kar nekaj deset novih delovnih mest.

Foto: Obrtna cona Lendava (www.lek.si)

Kot pravu Vnuk, pomeni japonski prevzem za  družbo velikanski napredek. Daihen namerva v Lendavi vzpostaviti razvojni, proizvodni in prodajni center za Evropo, hkrati pa poteka tudi naložba v proizvodnjo najvišje ravni inverterskih varilnih izvorov, ki jih uporabljajo tudi pri robotskem varjenju.

V Lendavi sicer proizvajajo tudi varilne stroje, ki jih Daihen ne izdeluje. Te bodo v Lendavi izdelovali za globalni trg. Daihen je doslej svoje proizvode izdeloval na Japonskem in Kitajskem, nakup Varstroja, v katerega so doslej vložili več kot osem milijonov evrov, pa pomeni preboj na evropski trg.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2014 ob 12:39 gost

      TA VARSTROJ SI TUDI SAM NE MORE POMAGATI, SAMO ČAKA NA TUJ DENAR. KO SAM NI NIČESAR SPOSOBEN, DELAVCI PA TUDI NE.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.