https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PLUS

Mladinsko društvo Vitez Negova - za aktivno vključevanje mladih v družbo

17.6.2014  

Namen Mladinskega Društva Vitez Negova je povezati  mladino in vse zainteresirane, vzpodbuditi medsebojno komunikacijo in aktivno vključevanje mladih v družbo.


Mladinsko društvo Vitez Negov je bilo ustanovljeno na ustanovnem zboru 27. 10. 2012, v prostorih Gasilskega društva Negova. Mlade podpirajo na področju športa, kulture, razvedrila ter izobraževanja. K članstvu lahko pristopi vsaka zainteresirana fizična oseba do 30. leta starosti. Društvo trenutno šteje 27 članov, ki večinoma prihajajo iz območja krajevne skupnosti Negova, nekaj članov pa je tudi iz drugih občin npr. Benedikt, Cerkvenjak, Lenart in pa tudi Maribor.

Čez leto zelo aktivni

Čez leto prirejajo božično-novoletno delavnice, velikonočno delavnico, delavnico prve pomoči ter dogodek, ki so ga v lanskem letu prvič izpeljali na gradu Negova: “Stare otroške igre, izštevanke in igrače”. V bodoče želijo, da bi bilo v Negovi več vsakoletnih aktivnosti, s katerimi bi zapolnili prosti čas okoliške mladine. Udeležujejo se tudi različnih dogodkov, kot so: čistilne akcije, športna tekmovanja, dobrodelni koncerti, razna srečanja in podobno.

Povezujejo se tudi z okoliškimi društvi

V preteklosti so že sodelovali z Medgeneracijskim športnim društvom dr. A. Trstenjaka in skupaj izpeljali turnir street odbojke in streljanja z zračno puško, prav tako so sodelovali tudi z Mladinskim svetom Gornja Radgona, ki je s svojimi izkušnjami veliko pripomogel k njihovemu uspešnemu obstoju. V prihodnje imajo namen splesti močnejšo vez z nogometnim klubom in Turističnim društvom Negova, radi pa bi se tudi povezali z drugimi mladinskimi organizacijami iz Gornje Radgone.

Mladino privabijo prav na raznih srečanjih, tekmovanjih in podobnih dogodkih

Predstavijo jim svoje delo, cilje in izkušnje ter pokažejo, kaj se v društvu dogaja in kako društvo deluje ter jih tako poskušajo privabiti, da se jim pridružijo.

Načrti za prihodnost

V prihodnje želijo območje delovanja še razširiti in mladim ponuditi širok spekter aktivnosti za prosti čas. Želja društva je, da bi mladi pridobivali izkušnje – sposobnost organiziranja, komuniciranja, nastopanja in ostala znanja, ki jih mladi premorejo.

“Vsem bralcem bi sporočili, naj se zavedajo, da svet stoji na mladih”

“Mlade je treba podpreti kjerkoli in kakorkoli, saj tako pripomorete k njihovem osebnem razvoju. S tem ne merimo samo na finančno podporo, temveč že na samo prisotnost na dogodkih, ki jih mladi organizirajo, saj tudi nam to veliko pomeni. Dragi bralci, obiščite nas kdaj, vzpodbujajte tudi svoj podmladek, da naj se aktivno vključijo v katero od organizacij”.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.