https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prihajajoči festival Soboški dnevi bo stal slabih 120 tisoč evrov

Murska Sobota, 17.06.2014 ob 13:00  

V sejni sobi urada župana v Murski Soboti je bil predstavljen program 19. Festivala Soboški dnevi 2014. O programu letošnjega festivala in programu dneva mladih, ki ga organizira MIKK Murska Sobota so spregovorili murskosoboški župan Anton Štihec, vodja projekta Soboški dnevi Darja Potočnik in programski vodja MIKK-a Ivor Knafelj.


22 dogodkov na 8-ih različnih lokacijah

Festival Soboški dnevi, ki letos poteka že devetnajstič, bo trajal 4 dni, in sicer od petka 20. junija do ponedeljka 23. junija 2014. Po besedah Potočnikove se bo v tem času zvrstilo 22 dogodkov na različnih prizoriščih: v mestnem parku, na grajskem dvorišču, v Gledališču Park, v obeh soboških cerkvah, na Slovenski ulici, Trgu kulture in Trgu zmage. Festival Soboški dnevi je eden izmed redkih tovrstnih festivalov, ki je brez vstopnine, kar omogočajo proračunska sredstva in sredstva sponzorjev.

Kot je dejal Štihec, je predvidena vrednost izvedbe programskega dela festivala v višini 67.000 evrov, dodatni izvedbeni stroški pa so ocenjeni na višino 51.000 evrov, torej znaša vrednost izvedbe celotne prireditve skupaj približno 118.000 evrov. Mestna občina Murska Sobota ima v proračunu za izvedbo festivala predvidenih 109.000 evrov, manjkajoča sredstva pa bodo zagotovljena s sponzorskimi sredstvi.

Brošura Festivalko že v vaših nabiralnikih

Celoten program festivala je predstavljen v brošuri Festivalko, ki je bila kot priloga občinskega glasila Soboške novine posredovana vsem gospodinjstvom Mestne občine Murska Sobota, objavljen pa je tudi na spletni strani www.soboskidnevi.si, na festivalski Facebook strani in na spletni strani Mestne občine Murska Sobota. Festival bo tudi letos sovpadal s koncem šolskega leta, zato bo petkov oz. otvoritveni dan namenjen mladim. Program t.i. dneva mladih, ki se bo odvijal večinoma na grajskem dvorišču, deloma pa tudi v mestnem parku, je podrobneje predstavil Knafelj.

 

Za vsakega se nekaj najde 

Program je vsebinsko sestavljen enako kot prejšnja leta, ponuja dogodke za otroke, koncerte klasične glasbe , predstave in nastope skupin različnih glasbenih zvrsti od klasične glasbe do rock in pop skupin. V okviru festivala bodo nastopili ORLEKI, 2CELLOS, SIDDHARTA, SOULFINGERS, MODRIJANI, ELVIS JACKSON, LET3, ROK BAGOROŠ SHOW, ZVEZDE POMURJA in drugi. Po izteku festivala pa bo, na predvečer dneva državnosti, v torek 24. junija 2014 ob 19. uri potekala še slovesnost s koncertom Slovenskega okteta v Gledališču Park.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2014 ob 20:22 razum gost

      Delovna mesta riktajte, nej pa pijanice

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2014 ob 0:31 gost

      @razum tebi neje glij vse jasno. Ka ma občina riktati delovna mesta? Občina odpira podjetja? Občina davle kredite? Si že gda čuo ka se politika nema kaj mešati v gospodarstvo? Ali pa ka je država (občina je podaljšek države) slab lastnik in se zadeve morajo privatizirati? Če se ti ne senja ka so pristojnosti občine, rajše ne pisari. Pa še "razum" praviš sam sebi :) :) :)

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2014 ob 5:55 gost-strel gost

      Tridnevno pijančevanje košta 120000 €, streha na Partizani pa 10000 €, samo ka gbi ta lejko bila pa kakših 50 lejt gori.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2014 ob 7:01 GOST gost

      Strinjam se z "razumom". Če imam Občino zato, da mi rihta zabavo, potem je pač ne rabim. Samo za to ne. Najprej naj zrihtajo delovna mesta, odprejo podjetja, uredijo sistem tako, da bomo dobili kredite (tisti ki jih hočejo) in ja, šele potem pride na vrsto zabava. Če je država slab lastnik, naj se poboljša in postane dober lastnik. Da je slab lastnik pomeni, da jim je čisto vseeno za podjetje. In zato kradejo in delajo za svoj žep. Obstaja kar nekaj kvalitetnih ljudi, ki so sposobni in hočejo dobro voditi državna podjetja, pa jim ne pustijo blizu. Prvič zato, ker bi dokazali, da se to da, drugič zato, ker bi razkrinkali te ki slabo gospodarijo in bi jih poslali v zapo, tretjič, ker bi tako dokazali, da ti, ki zdaj vodijo ne znajo. Bomo videli kako se boste smejali in zabavali - kmalu, ko boste lačni. Ne mislite, da bo kriza kar izpuhtela. Sedanja kriza ni več take sorte. torej ja : DELOVNA MESTA RIKTAJTE, NE PA PIJANICE !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.06.2014 ob 17:17 let3 gost

      jebala vas lakota ;-) nej ste normalni rejsan ;-) super ka so soboški dnevi,saj so bili so in bodo tudi v bodoče pa je lejko što koli na oblasti.Vi pa keri zdaj serete po tej prireditvi pa mi je malo čudno zakoj nejste lani srali pa pred lani ??? te mogoče nej bila kriza ,te so nej bili lačni ....Zna se zakoj je letos nevola,zato ka idejo volitve cuj pa več nevejte kak bi po županu srali zato ste zdaj to najšli.Adijo pamet :-)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.