https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Kovačevi domačiji v Nedelici srečanje s kuhanjem bograča

Nedelica, 22.06.2014 ob 11:30  

Na Kovačevi domačiji v Nedelici, so to soboto pripravili že 15. družabno srečanje z etno pridihom, kjer so kuhali po prekmursko. Enajst lokalnih društev je kuhalo bograč, na voljo so bili tudi pereci in dobra kapljica. Dogodek pa so obogatili tudi z bogatim kulturnim programom.


Društvo kmetic Turnišče je pripravilo tekmovanje z naslovom Küjanje po prekmursko, kot pravijo v društvu pa je namen dogodka  sproščeno druženje. Srečanja na obnovljeni kmetiji Štefana Kovača v Nedelici sicer potekajo že več kot deset let, vsakokrat v juniju. Mnogim obiskovalcem je obisk domačije, več kot sto let stare cimprače obudil spomin na pretekle čase, mlajšim pa podal vpogled v življenje naših babic in dedkov. Na domačiji tako povezujejo sedanjost s preteklostjo. Za domačijo danes skrbi Štefan Kovač ml. z ženo Vesno, ki z urejanjem hiše in okolice prispeva k večji urejenosti vasi. Kovač je ob tej priložnosti tudi povedal, da je restavratorska skupina iz Ljubljane v preteklih dneh bivala na domačiji z namenom, da obnovi star leseni voz, po domače koula, ki bi sicer bila obsojena na propad, sedaj pa so pričujoči pokazatelj naše preteklosti.

Prireditev pa so s svojim nastopom popestrili otroška folklorna skupina OŠ Turnišče, ljudski pevci iz Renkovec, učenci Glasbene šole Lendava ter drugi. Da je prireditev potekala gladko, pa so poskrbeli KD Štefan Raj Turnišče, Društvo kmetic Turnišče, Zavod koušta ter drugi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2014 ob 12:11 tinč gost

      Ljudski pevci N I K O L I niso imeli napijsanega besedila ! Peli so napamet ! Tak , da boste za v bodoče tega zavedali , in tako tudi delali ! Pa malo manj važnjaštva !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.06.2014 ob 15:36 vinko megla gost

      Rejsan je mogo biti dober program ka so edni polek lejko spali jez mijslin če je dober program pa zanimijvi nemre človek zaspati jezuš prišli so pa te bograč tak čekat kak da v živlenji nišče nigdar nebi jo no vej tak se zna ka lakotnjaki odijo po ton ge je kšenki jesti pa pijača.Na pa so palik edni nej nikaj kujali ka so se nažrli kšenki pa nalokali neven kama mijslijo tej ka kujajo za te lakotnjake jojoj edni so skouzi polek pri jestiji kda se pa nažrejo pa odijdejo od tan pa šinflejo kak je malo mesa dobo pa tak dele.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.