https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Najboljšo kislo štajersko juho v Radencih skuhali Kapelčani

26.06.2014 ob 7:10  

V okviru praznovanja 18. radenskega občinskega praznika, so tudi letos pripravili tradicionalno tekmovanje v kuhanju kisle štajerske juhe (žüpe) v kotličku na prostem.


Tekmovanje, na katerem se je pomerilo 10 ekip, se je odvijalo v radenskem parku, ob asistenci Jasne Divjak in humorističnih vstavkih domačega humorista Emila Šmida. Ekipe so sestavljali glavni kuhar/kuharica in pomočnik (predstavniki turizma, društev in sploh javnega življenja občine in regije ter tudi znani gostje).   

Vsem so vse potrebno (sestavine-meso, nogice, želodčke, pljučka, začimbe, pribor, kotliček, kuhalnico, drva in drugo) pripravili organizator, tekmovalci pa so s sabo lahko prinesli tudi kaj za olepšanje delovnega prostora, izboljšanje okusa jedi ipd. Vsaka ekipa je pripravila po 15 porcij juhe. Skuhane juhe so na koncu, ko jih je ocenila posebna komisija, brezplačno ponudili še obiskovalcem.

Zmaga odšla na Kapelo

Komisija, kateri je predsedovala Zdenka Tompa, upokojena učiteljica kuharstva na SŠGT Radenci, njena prav tako nekdanja sodelavka Ida Mir ter aktualni radenski župan Janez Rihtarič, je odločila da  tokratno zmago odnese domov ekipa Turističnega društva Klopotec Kapela (Feliks Rantaša in Jože Šafarič). Ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, je letos v postavi: Melita Herceg & Dominik Žigert, osvojila 2. mesto, na 3. mesto pa se je uvrstila ekipa Društva za osteoporozo Pomurja (Terezija Arnold, Darinka Cep in Marija Novak), ki je v preteklosti že tudi posegala po najvišjih uvrstitvah. Vse ostale ekipe so zasedle četrto mesto in so tudi prejele nagrade in priznanja. S podelitvijo priznanj pa se zadeva ni končala, saj se je odvijalo še veliko dogodkov, za dobro razpoloženje vseh prisotnih, pa so dolgo v noč, skrbeli znani glasbeniki...  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2014 ob 8:55 ms gost

      Nekaj dni nazaj sem pisal od küjanja kisile župe in evo ga že se je uresničilo .Vsak vikend po vseh vaseh küjanje in samo küjanje drüjgo ne vejjo .Že so dosadni z tejn küjanjon

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2014 ob 18:10 mirko gost

      Štajerci , vij ne veste kaj je kisla juha ! Vij tole vse nekaj pomešate in za vas je tole že izdelek . Škoda , prijte na prekmurje , dol na markasku , pa te vidli kak pa ka je kisla juha , aliŽUPA:!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2014 ob 20:23 gost

      Na markastem dobite te župo brez vsega, samo skuhano vodo :))))

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2014 ob 20:43 mirko gost

      Na markastem , kak tij praviš , je najboljša kuhinja v Sloveniji !!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.