https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Otroci bivših delavcev AHA Mure bodo prejeli šolske potrebščine

Murska Sobota, 27.06.2014 ob 14:45  

Center za socialno delo v Murski Soboti je obiskal Ladislav Lipič, član uprave Fundacije Danila Türka in upokojen generalmajor Slovenske vojske. Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka je za otroke bivših delavk in delavcev AHA Mure darovala šolske potrebščine.

Poslanstvo Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka je spodbujanje aktivnosti za preprečevanje in odpravljanje posledic nasilja nad otroki v družini, v šolskem in lokalnem okolju, na območjih, kjer je ogrožen mir, v okoljih vojn in povsod tam, kjer je grobo kršeno otrokovo dostojanstvo ter so ogrožena življenja in zdravje otrok.

Kot je dejal Lipič, je fundacija sodelovala že v številnih pomembnih humanitarnih aktivnostih. Ena izmed prepoznavnih je bila tista, ko so v fundaciji zbirali sredstva in organizirali zdravljenje otrok, ki so bili prizadeti v vojnih spopadih v Gazi. "Fundacija je namenjena otrokom, ki so zlorabljeni na več načinov in tistim, ki nimajo osnovnih sredstev za preživetje, zato se tudi celotna pomoč nameni njim," je pojasnil Lipič.

Fundacija z različnimi aktivnostmi nadaljuje svoje delo tudi po končanem mandatu predsednika Türka, sodeluje pa tudi v okviru Botrstva v Sloveniji. Sredstva se dobijo z raznimi aktivnostmi, kot so dobrodelni koncerti, donacije, prispevki zasebnikov in podobno. "Fundacija je vezana na sredstva, ne na osebo oz. funkcijo," je še dodal Lipič.

Po besedah Andreje Vrbančič, strokovne delavke murskosoboškega Centra za socialno delo, so se v okviru pomoči bivšim delavkam in delavcem AHA Mure obrnili na več organizacij, povezanih z večimi ustanovami, tako da vsaka organizacija prispeva svoj delček k skupni pomoči. "Šolske potrebščine, ki smo jih dobili, bo prejelo okrog 30 – 40 otrok. Prav tako pa smo prejeli šolske potrebščine iz Rotary kluba, ki bodo zadoščale za 130 otrok," je povedala Vrbančičeva.

Fundacija bo, v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije, prispevala tudi za botrstvo desetih otrok, ki bodo prejeli enoletni prispevek za vsak mesec. Poleg tega se bo, s strani Zveze prijateljev mladine Slovenije, 20 otrok bivših delavcev in delavk AHA Mure odpravilo v Kranjsko Goro na 10 dnevne počitnice.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2014 ob 15:09 SIROMAŠTVO gost

      Podpiram take donacije,račune pa pošljite tem sebičnim,brezvestnim,brezobraznim,hamičnim DIREKTORJEM,MENEĐERJEM,BANKIRJEM,NIČVREDNIM VLADNIM OSLUŽBENCEM,IN drugim lopovim ki so to našo državo pripeljali v propad.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.06.2014 ob 16:05 razočarana gost

      in glih taki talajo , ki so pomagali Pomurje pripeljati v propad. Zakaj v Pomurje ne pripeljejo raje delovnih mest in bi si ljudje lahko sami zaslužilo za tisto kaj rabijo? ali jih potem lažje držijo v šahu in strašijo in manipulirajo z njimi. Zakaj se murgelski škrat ne zgene in nekaj napravi za svoje Pomurje ? Ali ga je sran ka je iz pomurja pa POMURCE mrzi pa gleda ka jin lejko samo slabega naredi ? Lidje enkrat bote mogli spregledati in se upreti temi izživljanji nad prekmurskin narodon

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.06.2014 ob 19:51 gorički gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.06.2014 ob 10:07 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.06.2014 ob 11:07 amx-2 gost

      ne de tak slabo , borut je že bil leta 2009 na ogledu ,zdaj pa pride s simonco pa ta dale štejpala, glavni "sd" koršmit de pa coj piščavo ka do se tej štejpari razmnoževali , simonca pa de dala prispevek od "odpovedane" odpravnine štero joj je borut zriktal !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.06.2014 ob 16:06 švelja gost

      šteri Borut ? Titan ? kda Bakovce zarubijo ka idejo dale državi delat duga, uradniki pa tou lepou kcoj gledajo in jin pistijo ka izkoriščajo delavce in jin prispevkov ne plačujejo. Samo enin je vse dovoleno. Lejko maj pet firm , dužni okroug in okroug , za njihovo deco pa te Turk pa njegovi poskrbijo pa se penezi dale perejo

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.06.2014 ob 22:14 Fiken gost

      Tij si pa rejsan zabluzila sten Titanom,kaj pa ma te veze z Muro,če neveš zakaj se gre rajši bodi tiho,nej ka pišeš Gluposti.Pa še nekaj glede te naše posrane države,naj ji je vreden te parlament,ka nas je use spravil v dolg.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.06.2014 ob 12:38 miki čačkalica gost

      Tou bi si naj lipič pa turk v tou zamazano rit porinola kda sta vse spokrala,.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.06.2014 ob 13:29 KRAMBERGER gost

      Najbolj je pa zajebo državo te ŠKRTLAVI KUČAN ka živi na naš račun kak LORD neje vrejden ka sunce ponjem sije.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.06.2014 ob 17:05 Hči murine delavke gost

      Pričakuvlen či bau kaj.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.06.2014 ob 21:33 L! gost

      Ka dobimo pa študenti, keri smo deca teh delavcev? Niti štipendij nej, ker so nas mamice pa ateki ZMOŽNI s 500€ na mesec preživljati ... :(

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.07.2014 ob 8:13 Gost gost

      Lipič mora opravičiti naziv zaslužen meščan MS, katerega mu nameravajo podeliti. Eno par škatel bo pa že prenesel. Za vsebino škatel pa tako ali tako ni prispeval. Ker sem malo mlajši, me zanima kakšen je bil Lipič kot trgovec (bautaš)? Je bar dau za "dobro vago"? Vsaka čast pa karieri, od bautaša do generala.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.07.2014 ob 6:51 gost

      Še ena akcija PRANJA MOŽGANOV že tako ubobožanim ljudem. In prav njegova (Turkova kumunistična linija)je podpirala največje lopovčine rdečih direktorjev ko so pokradli cela podjetja in ljudi spravili na beraško palico

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.08.2014 ob 18:28 nevidni gost

      Vse lepo in prav. A zakaj vsi podpirajo le bivše Murine delavce?! Nihče pa ne vidi tistih ljudi,ki delajo pri manjših firmah,pa so morda v večjih težavah. Kdo bo pa njihovim otrokom pomagal z šolskimi potrebščinami? Kdo bo pa njihove otroke peljal na morje? So taki v prekmurju,ki že mesece niso dobili plače,....pa nikogar ni briga za to!!!! Seveda,oni niso bivši Murini delavci

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.10.2014 ob 16:10 gost

      Zato ker je to NAJVEČJA šivilska industrija z največ zaposlenimi v Sloveniji...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.