https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tradicionalno srečanje na Krplivniku v znamenju buč

Krplivnik, 29.06.2014 ob 13:00  

V petek so se v Krplivniku kot vsako leto ob tem času zbrali na dvorišču Etnografske in lokalno-zgodovinske zbirke v okviru otvoritvenega dne sejma Őrség. V okviru tega tradicionalnega srečanja  so letos pripravili program na temo Pridelava buč in priprava bučnih jedi.

Na začetku prireditve je Boris Abraham, predsednik Sveta madžarske narodne samoupravne skupnosti občine Hodoš, spregovoril zbranemu občinstvu v imenu organizatorjev.

Po lepih plesih otroške folklorne skupine Árgyélus Kulturnega društva Őrség iz Hodoša so učenci Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci Anabella Dajč, Eva Marija Benko, Miša Bočkorec in Glorija Könye predstavili kratko zgodbico Svetlane Makarovič z naslovom Učena buča.

Glede na izbrano tema letošnjega srečanja sta Jožica Kapun, svetovalko za dopolnilne dejavnosti na kmetiji in Bogdan Štefan, spregovorila in dala nekaj napotkov za pridelavo buč in pripravo le teh. V nadaljevanju programa je sledil etno-pevski zbor Kulturnega društva „Őrség” iz Hodoša, ki je zapeli splet pesmi iz pokrajine prek od Rabe.

Med samo prireditvijo pa so predstavili svoje izdelke in jedi iz buč Oljarna Pojbič,Eko-socialna kmetija Korenika, „Banya Klub” Szalafő, Sirarna Ratkovci, Turistična sekcija KD Őrség iz Hodosa, Društvo kmetovalcev in podjetnikov prekmurskih Madžarov, Izletniška Kmetija Hančik in Magdalena Rudaš.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.