https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Vanča vasi proslavili 120 let delovanja gasilcev

Vanča vas, 30.06.2014 ob 7:00  

V nedeljo so v Vanča vasi slovesno počastili 120. obletnico domačega PGD.


Na slovesni prireditvi ob 120. obletnici domačega prostovoljnega gasilskega društva je navzoče po slovenski himni nagovoril Stanko Lovenjak, predsednik PGD Vanča vas. Jože Babič pa je predstavil kronika društva, vse od začetkov do danes. Ob tej priložnosti so nagradili najbolj zaslužne v društvu, podelili so priznanja Gasilske zveze Slovenije in priznanja Gasilske zveze Tišine ter značke za dolgoletno delo v operativi. V kulturnem programu je nastopila pevska skupina Iskrice.  Po slovesnosti se je nadaljevala zabava za ansamblom Roka Žlindre.

Gasilska priznanja ob 120. obletnici PGD Vanča vas:

- priznanje Gasilske zveze Slovenije I. stopnje:  Ozvatič Franc  

- priznanje Gasilske zveze Slovenije II. stopnje: Babič Jožef

- priznanje Gasilske zveze Slovenije III. stopnje: Lovenjak Stanko

- priznanje Gasilske zveze Tišine I. stopnje: Novak Jože  

- priznanje Gasilske zveze Tišine III. stopnje: Babič  Mitja, Bagola Simona, Lovenjak Boštijan, Ozvatič Jože, Ozvatič Miran, Pertoci Štefan, Suhić Mario, Sinic Borut, Šooš Branko, Žilavec Uroš

- značke za dolgoletno delo – 30 let operative: Ozvatič Franc, Kovač Štefan, Lovenjak Stanko 

- značka za dolgoletno delo – 10 let operative: Babič Mitja. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.