https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Združena levica: Za spremembo politike, ne le obrazov

Murska Sobota, 01.07.2014 ob 7:00  

V prostorih Hotela Zvezda v Murski Soboti je predstavnik koalicije Združena levica in predsednik Stranke za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) Matjaž Hanžek predstavil program Združene levice, predstavili pa so se tudi posamezni kandidati iz 8. volilne enote. 


Koalicijo Združena levica sestavljajo tri stranke: Iniciativa za demokratični socializem, Stranka za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) in Demokratska stranka dela. Poleg strank se je Združeni levici pridružil še 4. blok, ki je sestavljen iz različnih civilno – družbenih gibanj in posameznikov.

Za spremembo politike, ne le obrazov

Po besedah Hanžeka predstavljajo skupaj edino pravo levico v Sloveniji. So sodobna napredna koalicija strank in gibanj, ki zastopa ideje demokratičnega ekološkega socializma. "Imamo priložnost, da se upremo in dosežemo korenite spremembe politike, ne le novih obrazov. Novi obrazi, ki nas bodo spet razočarani, niso dovolj, kajti potrebujemo nove usmeritve, novo politiko in nov sistem," je dejal Hanžek. Meni, da samo združeni lahko ustavijo bedo in izkoriščanje, ki ju prinašajo zahteve po vitki socialni državi, zategovanju pasu in odpovedovanju v imenu lepšega jutri.

Prepričani so, da je blaginja vseh nas odvisna od kakovostnih zaposlitev, dostopa do brezplačnega izobraževanja, javnega zdravstva in stanovanja, ki pa so dosegljivi le s sistemskimi ukrepi v smeri demokratičnega ekološkega socializma. Združena levica se zato zavzema za omejitev razmerja med najvišjo in najnižjo plačo na 1:5, za zagon gospodarstva na zelenih temeljih z javnimi investicijami, za obrambo javnega zdravstva, šolstva in socialne države, za povišanje minimalne plače in brezpogojno obrambo delavskih pravic, za neposredno demokracijo (naj vlada ljudstvo, ne finančni trgi) ter za pravično davčno reformo, saj menijo, da je potrebno obdavčiti najbogatejše, ne pa najrevnejše.

Kandidatna lista Združene levice v 8. volilni enoti za predčasne volitve poslancev v Državni zbor

8. volilna enota obsega območja od Ptuja do Murske Sobote. Kandidati in kandidatke liste Združene levice v 8. volilni enoti za junijske predčasne volitve poslancev v Državni zbor so: Rahela Hojnik Kelenc (Lendava), Darja Kosič Auer (Ljutomer), Valentina Škafar (Gornja Radgona), Stojan Habjanič (Murska Sobota), Darko Rudaš (Murska Sobota), Sandra Lesjak (Ormož), Iztok Erjavec (Lenart), Dejan Unger (Pesnica), Jožica Repič (Ptuj), Romeo Varga (Ptuj) in Boštjan Koražija (Ptuj).

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. luteran
      09.07.2014 ob 1:17 luteran

      luterani smo za Združeno levico - papinci za SDS!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.