https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Visok uspeh pomurskih šol na poklicni maturi

07.07.2014 ob 14:00  

Danes so dijaki srednjih šol izvedeli rezultate letošnje poklicne mature spomladanskega roka. Nekatere šole se veselijo najvišjih uspehov. Na zlate maturante pa so lahko ponosni tudi na DSŠ Lendava, na Gimnaziji FM Ljutomer, na Srednji zdravstveni v Rakičanu, na Ekonomski šoli ter na SPTŠ, kjer je zlatih maturantov letos kar sedem. Prav tako so odlične uspehe dijaki dosegli pri zaključnih izpitih.


Na DSŠ Lendava ponosni na 100 % uspeh dijakov ter na zlate maturante

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je poklicno maturo v spomladanskem roku opravljalo 20 dijakov iz treh vzgojno-izobraževalnih programov: Ekonomski tehnik SSI, Strojni tehnik SSI in Strojni tehnik PTI. Uspešnih je bilo vseh 20 dijakov, uspeh je 100%, povprečno število doseženih točk pa je 15,7 od možnih 23 točk. Dva dijaka v programu strojni tehnik sta postala zlata maturanta: Andreas Sarjaš z 23 točkami in Sandi Lazar z 22 točkami.

Zaključni izpit je v  spomladanskem roku opravljalo 17 dijakov iz programov: trgovec, gastronomske in hotelske storitve, pečar-polagalec keramičnih oblog,  inštalater strojnih inštalacij ter  mehatronik- operater. Vseh 17 dijakov je pozitivno opravilo zaključni izpit. Uspeh je 100 %.  Dijaka Danijel Kramar ( Pečar-polagalec keramičnih oblog) in Jan Gjerek (Mehatronik –operater) sta dosegla maksimalno število 5 točk.

Zlate maturantke in najvišji uspeh tudi v Ljutomeru

Tudi 13. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 52 kandidatk in 2 kandidata in vsi so dosegli 100 % uspeh. Tri maturantke so dosegle 22 (od 23) točk, ena od njih pa je dosegla vse možne točke, torej 23. Zlate maturantke so: Urška Lukovnjak s 23 točkami ter Melani Lainščak in Ines Nemec z 22 točkami.

Odrasle kandidatke in kandidati predšolske vzgoje so prav tako dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 15 kandidatk in kandidatov. Rezultat je 100%, kot so povedali na šoli, pa je rezultat izjemen tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini in otrocih. Zlata maturantka z 22 točkami je Lidija Bratuša.

Zlati maturantje  tudi v Rakičanu na Srednji zdravstveni šoli

Na Srednji zdravstveni je  poklicno maturo opravljalo 95 dijakov, od katerih je bilo uspešnih 93, kar je 97,3 % uspeh. Od tega so 4 dijaki postali zlati maturantje: Mojca Bagari, Jaka Potočnik, Anita Preinšperger ter Urška Slavič.

Zaključni izpit iz programa bolničar – negovalec pa so opravili vsi dijaki, kar pomeni 100 % uspeh. Maksimalni uspeh so dosegle Gaja Zadravec, Katja Vogrinčič ter Tjaša Novak.

Na SPTŠ kar 7 zlatih maturantov

Na Srednji poklicni in tehnični šoli prav tako beležijo odlične rezultate letošnjega opravljanja poklicne mature. Od 113 dijakov je neuspešno maturo zaključil le eden od kandidatov, kar sedem od njih pa se lahko veseli naziva zlatih maturantov: Blaž Brenčič, Damir Skuhala, Jakob Šadl (oddelek za strojništvo), Matjaž Bunderla, Damjan Časar, Tilen Kocbek (oddelek za računalništvo) ter Tjaša Majerič (oddelek za okoljevarstvo).

Uspešni tudi v Radencih

Na Srednji poklicni in turistični šoli Radenci je poklicno maturo opravilo 29 kandidatov od 31. Zlatih maturantov na tej šoli letos ni bilo, so pa kljub temu lahko zadovoljni z rezultatom, saj so trije dijaki dosegli 20 od 23 možnih točk.

Zlata maturantka Ekonomske šole je Saša Baler

Na Ekonomski šoli Murska Sobota je maturo na smeri ekonomski in logistični tehnik opravilo vseh 39 kandidatov, uspeha pa se prav gotovo najbolj veseli zlata maturantka Saša Baler. Na smeri poklicno-tehniškega izobraževanja (3+2) ekonomski tehnik je maturo uspešno opravilo 13 kandidatov, dva pa sta bila neuspešna.  Poklicno maturo pa je opravljalo tudi 14 kandidatov v programih izobraževanja odraslih. Poklicno maturo na tej šoli pa so uspešno opravili tudi vsi kandidati iz programa izobraževanja odraslih.

Rezultate iz Biotehniške srednje šole Rakičan bomo objavili, ko prejmemo rezultate.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2014 ob 14:07 Gostja gost

      Na SPTŠ pa ste pozabili? 7 zlatih maturantov in 112 uspešnih!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.07.2014 ob 17:32 :D gost

      Bimbo, vepa tu skomenteraj :D .... mas svoboda govora in medijskega izrazanja ;) :D :. naj se zna resnica ... Damjan

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.