https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na dobrodelni prireditvi v Murski Soboti podarjali oblačila in otroško opremo

Murska Sobota, 07.07.2014 ob 15:05  

Zavod Korak naprej iz Murske Sobote je v ponedeljek ponovno organiziral dobrodelno prireditev, v sklopu katere so podarjali otroško opremo in oblačila.


Na malem trgu v Murski Soboti, med knjižnico in avtobusno postajo, se je v ponedeljek dopoldne zbralo več organizacij iz Murske Sobote in okolice, ki so na dobrodelni prireditvi podarjali rabljena oblačila in otroško opremo. S tovrstnimi akcijami želijo posameznikom in družinam omogočiti dostojnejše preživetje in preprečevati socialno izključenost. Ustanoviteljica Zavoda korak naprej, Lea Cipot, je poudarila pozitivne lastnosti rabljenih oblačil, ki so kot taka oprana kemikalij in ne obremenjujejo okolja. Pridružili so se jim še Hiša sadeži družbe, Želva - podjetje za usposabljanje in zaposlovanje invalidov in Zavod Vista - Zavod za razvoj vrednot Murska Sobota.

V Zavodu korak naprej zbirajo tudi oblačila, ki jih ljudje prinesejo v trgovino. Ta najprej pregledajo in sortirajo. Naprej dajo le uporabne stvari. Tiste, ki so neuporabne, pa reciklirajo in iz njih naredijo nakupovalne vrečke, ki jih delijo v trgovini.

Povabilu se lahko na podobnih prireditvah odzovejo tudi posamezniki, prinesejo oblačila in opremo, ki je več ne potrebujejo ali zamenjajo za druga. Če ste akcijo zamudili, pripravljajo podobne dogodke vsak drugi mesec. Organizator si namreč prizadeva, da bi dobrodelna akcija postala tradicionalna.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija