https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Splošna matura 2014 - Gimnazija FM Ljutomer ponovno najuspešnejša

14.07.2014 ob 10:00  

Danes so dijaki izvedeli rezultate splošne mature. Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je ponovno bila 100 % uspešna, pohvalijo pa se lahko tudi z 8 zlatimi maturanti. Na Gimnaziji Murska Sobota je zlatih postalo 5 dijakov, na DSŠ Lendava pa so zlati maturantje postali 3 dijaki. Ekonomska šola je dosegla 92 % uspeh.


Na Gimnaziji Franca Miklošiča so maturo opravljali 103 dijaki ter maturitetni tečaj 8 dijakov. Kot rečeno so maturo vsi opravili uspešno. Osem maturantov in maturantk pa je postalo zlatih, kar pomeni da so dosegli 30 ali več točk: Anderlič Andrej, Elbl Urška, Gubič Špela, Lebar Blaž, Meznarič Gal, Škalič Aljaž, Škedelj Jure in Vigali Živa. Prag 30 ih točk pa je dosegla tudi maturantka maturitetnega tečaja Horvat Katja, ter tako postala zlata maturantka.

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je splošno maturo opravljalo 20 dijakov, dosegli pa so 85 % uspeh. Trije dijaki pa so postali zlati maturanti: Marcell Gyurkač z maksimalnim številom točk 34, Aljaž Draškovič – Bračun in Urška Gazdag pa s 30 točkami. Povprečno število doseženih točk (19,55) je primerljivo z državnim povprečjem splošnih gimnazij (19,18).

Na Ekonomski šoli v Murski Soboti je splošno maturo opravljalo 24 dijakov ekonomske gimnazije. Uspešnih je bilo 22 dijakov, kar je 92 % uspeh. Kot je povedal ravnatelj šole Darko Petrijan, so z letošnjimi rezultati zadovoljni: »Dijaki so izkazali visok nivo znanja. Po rezultatih izstopajo predmeti matematika, kemija, nemščina in ekonomija. Zlatih maturantov nimamo, ker se dijaki niso odločali za izbiro večih maturitetnih predmetov na višji zahtevnostni ravni.« Je pa 8 dijakov doseglo 20 ali več točk. Povprečno število doseženih točk pa je bilo 16,5.  

Na Gimnaziji Murska Sobota je v spomladanskem roku maturo opravljalo 118 dijakov. Maturo je s 23 in več točkami opravilo 28 dijakov, kar pomeni odlično. Od tega je bilo 5 zlatih maturantov: Vse možne točke je dosegla Franja Dugar, ostali zlati pa so Žiga Barbarič, Eva Poredoš, Luka Benkovič ter Natalija Rebrica.
Uspešno je opravilo maturo 109 dijakov, kar predstavlja 92,4%.
 
Za vse dijake pa obstaja možnost pritožbe na rezultate in s tem izboljšanja rezultatov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2014 ob 12:56 le8zlatih? gost

      Pa ka se non stop v mečejo tej gfml, v bi se lejko metali če bi imeli vsaj polovico zlatih ne pa ubogih 8.. Poleg tega pa se cele dneve samo učijo, in sedaj samo 8? Ni to glih pohvalno, če mene vprašate (moje mnjenje pač).

      25 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2014 ob 22:41 8 gost

        Daj ne seri ga no. Gfml je ze dobro desetletje od kar san ge maturero tan, dalec najboksa, urejena in uspena gimnazija v Pomurji in tudi sirom Slovenije zanje uspehe. Poleg vsega ma pa profesore, kerin lejko pravis profesor! Go go gfml, ponosen ka man vase spricevalo! Ti si pa en zafrustriranec, keri je valda popuso na maturi;) no vis to je pa moje mnenje majster. Kaksne seronje odijo po ton sveti, pa to te buje

        13 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2014 ob 12:37 100% gost

        'poleg tega pa se cele dneve samo učijo'? Od kdaj pa je to bilo kaj slabega? Kvečjemu je to dobra stvar, ki posamezniku razširi obzorje in poveča razgledanost, poleg tega pa v več kot 90% omogoči uspeh za vpis na željeno fakulteto, tako da prosim, ne na pamet. Pohvalno je že dejstvo, da od kar obstajajo imajo skoraj vsako leto 100% maturo, kar uspeva le redkim gimnazijam in srednjim šolam po Sloveniji. Zlata matura je pa odvisna od posameznika, ki izbira predmete na višjem nivoju, namreč samo tako lahko postaneš zlati maturant. Veliko je pa takih, ki se vpišejo na fakultete brez ali z malo omejitvijo in potrebe po tem pač nimajo, seveda pa obstajajo med takimi tudi taki, ki si kljub temu želijo postati zlati maturant in se okiti s tem zelo velikim priznanjem.

        10 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.07.2014 ob 13:53 Tine gost

      Z N A N J E je I M A N J E !!!! Ali veste kaj tole pomeni ?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2014 ob 14:11 Stewen gost

      JE TO RES? Slišal sem,da se na GFML "odkrižajo" dijakov iz posameznih razredov, tako da ne pridejo do mature in tako (negtivno) ne morejo vplivati na kočni uspeh maturanov. Težnja po odličnosti je na splošno vrednota, ampak naj ne bi šla na škodo drugih (izpisi, prešolanje na druge programe itd. Morebitni prizadeti: še vi povejte kaj na to temo. (Vsi pač nimamo talenta za učenje!)

      24 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2014 ob 23:47 Gasilka gost

        Ne, ni res: Vsi štirje letošnji četrti letniki so bili ob koncu pouka 100 % = vsi dijaki so izdelali razred = niti enega popravnega = vsi dijaki so šli na maturo. 103 dijakov --> 103 maturantov

        17 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.07.2014 ob 17:13 tjasa gost

      ne, ni res, da se slabih dijakov odkrižajo, ampak jih vzpodbujajo, drugače bi že marsikateri med njimi obupal. Je pa res, da se profesorji res trudijo, da pomagajo dijakom in dobro opravljajo svoje delo vse štiri leta. Govorim kot mama dijaka.

      16 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2014 ob 21:09 Ribica gost

      Ljutomerska gimnazija je zakon!!!

      13 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.07.2014 ob 1:17 gost

      Ti 8, seronja te je verjetno na svet spravil, prav tako si iz seronje prišel, tako da si ti seronja od seronje. Pa žal se motiš, ker drugače že študiram. Če pa hočeš se pa lahko na privat zmeniva da ti dam kakšno vzgojno za uha, smrkavec. Sram te bodi. Prvič zaradi tega ker imaš spričevalo z GFML, in drugič zaradi obnašanja. Pfuj pfuj.

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.07.2014 ob 10:15 gost crtica gost

      Vzgojo za uha? Pa ka je to za stavka?) ti z veseljon dan svoj naslov pa se komot dobiva, samo ge ne obracunavan s pestmi, ker je to neandertalsko dejanje. Sran bi me naj bili ka man spricevalo iz gfml? Cakaj 4. Najbokse gimnazije v Sloveniji in nej iz tovarne sredi ms? Jezos to pa je velka sramota. Nemalo lidij poznan ka so koncali gms in fejat velki procent to obzaluje, ka je skos dal solanje na gimnaziji ge te vci nesce ka njemi dol visi za tebe. Na gfml toga nega, profesoron je mar za dijaka in ce dijaki slabo ide se ga spodbuja in ne potlaci kak je to praksa drugje;) fajn ka studeras vupan ka bos diplomero kak san ge, ampak s taksnin razmisljanjon sluzbe definitivno nebos dobo;)

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.07.2014 ob 10:24 gost crtica gost

      Sicer pa neven ge si ti zasledil ka se gfml v mece. Objavljen je clanek za vse gimnazije in nej so oni krivi ka so vedno 100%, krivdo nosijo dijaki, kere odlicno pripravijo na maturo in to ze z zacetkon 1. Letnika. Zdaj ce ti pa idejo v nos ostale obsolske in solske dejavnosti kere majo urejene pomoje eno izmed najboksih v drzavi, je pa to tvoj problem prijatelj.Uspeh dokazes z trudon in rezultati, gfml tou uspeva zelo mocno in mi je zelo zal ka toga nega v ms ker bi definitvno raje odo v solo kera mi je blizje domi ampak kaj ce so me nej prepricali, niti za informativni den so se nej potrudili kak trbej kak sele kota zgledati solsko leto! Sicer pa nisce te nede pito, ej kero srednjo si konco, ampak ge mo san sebi vecno hvalezen za to odlocitev, ker to je bila izkkusnja kera mi je dala ogromno znanja za naprej, poleg toga san pa spozno prekrasne lidi s kerimi man se gnes den stike, ceprav smo doma na cisto drugoh koncih!

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.07.2014 ob 11:28 969 gost

      Crtica, a slučajno neveš brati? Piše namreč vzgojNo (to pomeni udarec oz. nekaj v tej smeri). Ne bi rekel da si diplomiral, ker neveš brati.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.07.2014 ob 12:19 gost crtica gost

      Saj bumbari znajo samo fizicno obracunavati, ker verbalno jih se otrok obrne. Presti si raje komentara, ker je tan puno resnice:) in znan ka pomeni vzgojno san spregledno crko n in zato se ti ziher ne mislin opravicevati:)

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.07.2014 ob 14:31 Stewen gost

      GFML JE ZAKON - V zgornjem komentarju sem nanizal domnevne vzroke, zakaj naj bi bila GFML zakon: SELEKCIJA. No,drugi kolegi komentatorji navajajo, da tako učenci kot profesorji trdo delajo, zato tak, nadpovprečen uspeh. Mislim, da je zdaj čas, da svoje povedo predstavniki ostalih (manj uspešnih šol), ker si najbrž tudi prizadevajo, pa ne le v času vpisa v njihove škole. GFML Ljutomer pa bilo treba "raziskati", zakaj izstopa, kakšnih "prijemov" se loteva, da bi jo posnemali še drugod. To je treba raziskati strokovno,ne pa da se "problema" lotevamo amaterji (nestrokovnjaki)

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.07.2014 ob 15:03 gost

      "gost crtica" ne bom več izgubljal besed zaradi tebe, vsi vemo da si bumbar ti in to je to. Ti "100%" pa verjetno neveš "žarnice" v hiši zamenjati kaj šele kaj drugega. Zato pa smo tam kjer smo, ker so v parlamentu sami magistri, doktorji znanosti, ki vedo samo "nakladati", naredijo pa seveda nič. Potrebno bi te bilo poslati nekam delat, lenuh leni.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.07.2014 ob 20:49 dijak gost

      Sam nisem obiskoval gimnazije Ljutomer, ampak srednjo tehniško šolo.......sam lahko povem, da sem bil veliko bolj uspešen na fakulteti (na isti smeri) od dijakov iz ljutomerske gimnazije, ki bi naj bili tudi oh in sploh.....

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2014 ob 23:56 hmmm gost

        Saj smo pa vsi ljudje, a ne?:) Nema veze kakšno srednjo šolo končaš študij je čisto druga zgodba. Na študiju lejko pogrne še tak čedno dejte iz različnih razlogov, pa naj je to trema, stres, žuranje ali domotožje:) Čisto druga pesem prijatelj

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.07.2014 ob 22:21 profesor gost

      crtica...popušiš mi kurac

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.07.2014 ob 23:40 gost crtica gost

      Inteligenca na viški:D Bravo prekmurci, bravo:) katastrofa od naroda:)

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.07.2014 ob 23:50 gost crtica gost

      Ne bom več izgubljal besed? Vse ka si pravo je bilo na nivoji 5-letnika, diteta keri še pošteno gučati nevej! Nič argumenterano samo na pamet govoričenje, če do pa takšni delali za našo državo je pa bokše ka se odseliš, zdaj z gnes na vutro. Glej meni je vseeno ka si ti pa ostali mislite, ge san tan preživo 4 najlepša leta v svojon življenji, s profesorami kere še gnes den srečavlen, se stavin pogučin, včasik tudi kaj spijen, ka ne gučin o odnosi z bivšimi sošolci, pa kak san pravo man puno koelgof kerin je žal ka so mogli biti 4 leta 'sužnji' sistema keroga je tirala skorumperana ravnateljica:) No to pa je že palik druga stran zgodbe:)

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.07.2014 ob 23:59 gost crtica gost

      Samo še to mi razloži, zakoj si dal besedo žarnica v navednice?:) hahaha :D mati sveta, ka po toj našoj zemli odi:)

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.07.2014 ob 20:17 idiot crtica gost

      crtica ti se pa delaš pametnega vbistvu si pa navaden idiot

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.07.2014 ob 20:28 alohaa gost

      Ka se še ges oglasin, pa neščen nikoga užaliti. ČRTICA ka si te ti pametnoga povedo, razen brezveznega "pametovanja"? To "pametovanje" ti nigde nede pomagalo, pa nakladanje, razen če boš šo v parlament, ka boš prodajal buče kak vsi ostali.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.