https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Odranci dobili zbirni center za ločene odpadke

Odranci, 17.07.2014 ob 12:30  

Danes je v Odrancih svoja vrata odprl zbirni center za ločeno zbiranje frakcij. Gre za prvi zbirni center podjetja Saubermacher-Komunala, kjer se bodo uporabniki identificirali s pomočjo črtne kode z njihovih položnic.


Direktor podjetja Saubermacher-Komunala Drago Dervarič je ob otvoritvi novega zbirnega centra pohvalil občane Odranec glede ločevanja odpadkov. Kot je povedal, so leta 2012, ko so pričeli z ločenim zbiranjem odpadkov, prebivalci Odranec ločili 22 odstotkov odpadkov, v preteklem letu pa že 35 odstotkov. »Več odpadkov se bo zbralo ločeno, nižji bodo zneski na položnicah,« je še pojasnil zbranim občanom, saj, kot pravi, se pri ločenih frakcijah plača le zbiranje, za razliko od mešanih komunalnih odpadkov, kjer se cena oblikuje na osnovi zbiranja, obdelave in odlaganja.

Zadovoljstvo nad novo pridobitvijo v občini je izrazil tudi župan Občine Odranci Ivan Markoja, ki je pozdravil dejstvo, da lahko občani v zbirni center pripeljejo vse tisto, kar so doslej »šparali doma na gümli.«

V zbirni center, ki se nahaja ob čistilni napravi v Odrancih, bodo občani občine Odranci lahko pripeljali papir, steklo, plastiko, kovine, les, oblačila, tekstil, obutev, plišaste igrače, jedilno olje, baterije, sijalke, električno in elektronsko opremo, zdravila in kosovne odpadke. Oddaja ločeno zbranih frakcij je že vključena v mesečno ceno ravnanja z odpadki in jim ne bo povzročala dodatnih stroškov.

 

Ob prihodu v zbirni center se bodo povzročitelji odpadkov identificirali s pomočjo črtne kode, ki se nahaja na odrezku položnice. Iz odrezka zadnjega računa bo skrbnik zbirnega centra odčital črtno kodo in na ta način preveril, če je gospodinjstvo vključeno v organizirano zbiranje odpadkov in s tem upravičeno do uporabe zbirnega centra.

Delovni čas zbirnega centra bo ob torkih med 14.00 in 16.30, četrtkih med 11.00 in 13.30 ter vsako četrto soboto v mesecu med 11.00 in 13.00.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2014 ob 11:31 krofaš gost

      kamo pa do metali podkouvi od malij cuzekov ? med železo ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2014 ob 7:25 gost

      Kaksen jezik uporabljas?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.