https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Otroci iz Gradu in Kuzme počitnikovali na skupnem oratoriju

Kuzma, 21.07.2014 ob 12:00  

Od 14. do 19. julija je potekal oratorij župnij Kuzma in Grad. Letošnje geslo oratorija je bilo "Na tvojo besedo". Udeleženci so skozi teden spoznavali zgodbo o sv. Petru.




V ponedeljek, 14. 7., se je v Kuzmi zbralo okrog 45 otrok iz obeh župnij. Oratorijski dan se je vedno začel z dvigom zastave in petjem himne; letošnja je nosila naslov Peter skala. Udeleženci so se nato razdelili v štiri skupine in si izbrali ime; mlajši dve skupini sta se imenovali Morski zakladi in Garažna deca, strejši dve pa Poštenjaki in Skale. Otroci so si nato vsak dan skupaj ogledali dramski prizor iz določenega odlomka zgodbe o sv. Petru in se o tem pogovarjali pri katehezah s svojimi animatorji. Vsak dan je nosil svojo vrednoto in simbol dneva; to so bile biti apostol, vera, odpuščanje, pripadnost, papeštvo in neustrašnost. 


Vsak dan so potekale tudi delavnice. Na njih so izdelovali ribice iz papirja, šivali vzglavnike, izdelovali vaze, delali sadna nabodala in sokove ter mnogo drugih stvari. Popoldan, po kosilu, je vedno sledila t.i. "velika igra". Animatorji so za otroke pripravili oratorijado, igro o apostolih in vodne igre. Prvi dan je namesto velike igre potekala sv. maša, na kateri so sodelovali tudi udeleženci, zadnji dan pa so pripravili zaključek za starše, kjer se je vsaka skupina predstavila s svojo točko.

Otroci so najbolj uživali v vodnih igrah, pri bansih in skupnem petju ter povedali, da se bodo oratorija naslednje leto zagotovo spet udeležili. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2014 ob 20:13 pop gost

      So jin ka pravili, da de rehabilitacija župnika Vőroša? Lekar tej, da debeloga spakivajo. F Soboti večina komaj čaka, ka se zgodi tej den.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.