https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski policisti pri Romunu odkrili za 24 tisočakov ukradenih kositrnih palic

28.07.2014 ob 13:10  

Pri kontroli prometa so pomurski policisti pri vozniku iz Romunije odkrili 750 kg ukradenih kositrnih palic.


Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so prejšnji teden zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo bolgarskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Romunije. Opravili so kontrolo potovalnih listin, listin vozila in prtljage. Pri temeljni kontroli vozila so ugotovili, da tujci v vozilu prevažajo predmete, ki so v okvari oz. so zelo stari (del motornih žag, starejši varilni stroji, vrtalni stroji…). Po nadaljnjem pregledu kombija so pod naloženimi predmeti na tleh vozila našli v odejo zakritih 25 palic neznane svetle kovine.

Ugotovili so, da gre za palice kositra. Posamezna palica je bila težka 30 kg, skupna teža pa 750 kg. Ocenjena vrednost palic kositra je okrog 24.000 EUR. Ker je obstajal utemeljen sum, da gre za kaznivo dejanje, saj tujci niso posedovali nobenih dokazil o lastništvu oz. nakupu, je bila vsem petim državljanom Romunije odvzeta prostost.

Pri pregledu palic so policisti ugotovili, kje je bila tatvina izvršena, saj so storilci pozabili odstraniti lastniško etiketo. Policisti še zbirajo dodatna obvestila preko italijanskih varnostnih organov in bo po končani zadevi zoper vse osumljence podana kazenska ovadba.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2014 ob 20:59 REALIST gost

      Če že Jemljete upam da Jemljete BOGATIM,potem vas popolnoma PODPIRAM,...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.