https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Idilična mesta, kjer si pomurski zaljubljenci izmenjujejo poročne zaobljube

01.08.2014 ob 8:55  

Poročni dan je za večino mladoporočencev eden najlepših dni v njihovem življenju, zato vsaka podrobnost pristavi kanček k temu, da poroka postane čim bolj nepozabna. Pri tem veliko šteje tudi izbira lokacije, kjer si zaljubljenci izmenjajo poročne zaobljube.


Številni pari svoj »da« dahnejo v cerkvah, grajskih dvoranah in na grajskih dvoriščih, nemalo pa je takih, ki za prostor, kjer obljubijo pripadnost drug drugemu, izberejo prav posebno lokacijo. Pogledali smo, katere so tiste lokacije v Pomurju, ki s svojo očarljivostjo privabljajo mladoporočence.

Otok ljubezni in brod na Muri

Otok ljubezni mlade pare, ki se želijo poročiti v naravnem ambientu, privabi že s svojim imenom. Nemalokatera dvojica si je večno zvestobo obljubila prav v romantičnem okolju v Ižakovcih, ki ga je s svojim tokom ustvarila reka Mura, čar lokaciji pa pristavi mlin na Muri, brod in urejen ambient. Kar nekaj jih je pripadnost drug drugemu izreklo prav med vožnjo na brodu med obema bregoma reke Mure.

Poleg broda v Ižakovcih pa so bili priča kar nekaj porokam tudi drugi brodi na reki Muri, ki jih imamo v Pomurju kar nekaj: na Gornji Bistrici, na Melincih, v Krogu itd.

Pod krošnjami dreves ob Vidovem izviru

Sredi gozda ob Bukovniškem jezeru stoji kapelica svetega Vida, nedaleč stran pa izvira studenec z istim imenom, ki slovi po čudodelnosti in zdravilnosti. Spokojni kraj ob jezeru in energije, ki naj bi blagodejno delovale ne počutje, v svoje okrilje privabljajo pare, ki si pod krošnjami dreves obljubijo večno zvestobo.

Razkrižki kot in Ivanov izvir

Tudi Ivanov izvir na Razkrižju je bil priča izpovedim ljubezni in obljubam o doživljenjski pripadnosti mladoporočencev. Tudi temu romarskemu kraju dodatno mističnost daje legenda o slepi deklici, ki naj bi spregledala, potem ko si je oči umila z Ivanovo vodo.

Ob murskih mrtvicah

Hotiško jezero, poznano tudi pod imenom Jula Marof, se nahaja ob glavni cesti med Črenšovci in Hotizo. Podkvastemu jezercu podobna mrtvica reke Mure z vrbami in drugimi drevesi, ki jo obkrožajo, ter simpatičnim mostičem pričara romantično vzdušje. Lokacijo številni pari izberejo tudi za ambient poročnih fotografij.

Rotunda v Selu

Romanska cerkvica sredi v Selu na Goričkem je idilična okrogla cerkev sredi travnikov, ki privablja vedno več mladih parov, ki se odločajo za poroko v njej. Posebnost cerkvi iz 13. stoletja dajejo gotske slikarije na njenih stenah, mističnost pa ji dodaja legenda, ki pravi, da je cerkev v začetku pripadala templarjem.

Zelenice golf igrišča v Moravskih Toplicah

Kar nekaj parov si je za lokacijo svoje poroke izbralo golf igrišče v Moravskih Toplicah. Prostrane zelenice in slikovita pokrajina dajo poroki prav poseben pečat.

Med oblaki na pomurskem nebu

Nekoliko nenavadna, a vendar v zadnjem času mikavna poroka predvsem za ljubitelje višine je vsekekor tudi poroka v balonu na vroč zrak. Balonarji so bili priča že kar nekaj parom, ki so si usodni »da« izrekli med oblaki.

Pomurski gradovi

Da svoji poroki dodajo pridih pravljičnosti, se številni pari odločijo za poroko v gradu. V Pomurju jih imamo kar nekaj takih, za katere se mladi pari še posebej radi odločijo, so pa dvorci s idealen ambient za nastanek grajskih poročnih fotografij.

Navedli smo le nekaj priljubljenih pomurskih lokacij za poroko. Skoraj v vsakem kraju pa se najde privlačna zgradba, razgledna točka ali prostor ob vodi, ki pričajo porokam zaljubljenih parov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2014 ob 10:23 Triglav gost

      Satan škoda ka neje tvoj balon na sliki,

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.