https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pomurski poslanci tudi v tem mandatu združeni v Klub pomurskih poslancev

02.08.2014 ob 7:30  

Pomurski poslanci so včeraj ustanovili Klub pomurskih poslancev. V tem mandatu bodo pomursko problematiko v državnem zboru zastopali Jožef Horvat (Nsi), Dejan Židan (SD), Aleksander Kavčič (SMC), Franc Jurša (DeSUS), Franc Laj (SMC) in narodnostni poslanec Laszlo Gonz.


»Ponovno smo ustanovili Klub pomurskih poslancev. Sestava DZ se spreminja, spreminjajo se koalicije in vlade, Klub pomurskih poslancev pa postaja stalnica, ki deluje dobro, ne glede na pripadnost različnim strankam,« je na svojem Facebook profilu zapisal Židan, ki je bil po novem sistemu imenovan za prvega predsednika kluba. Predsednovanje Klubu traja osem mesecev, menjave pa bodo potekale po abecedi od Ž do A.

Foto: Facebook

Namen kluba je, da se člani pred vsako sejo državnega zbora med  sabo posvetujejo o vsebinah na dnevnem redu, ki so pomembne za našo regijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2014 ob 9:17 kimi gost

      Vseh 6 nej za enoga rednoga poslasnca.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.08.2014 ob 9:23 tulipan gost

      Od predstavnikov ljudstva, ki so izvoljeni v novi sklic parlamenta lahko pričakujem kaj dobrega le od g. Jožeta Horvata in pa dr. Lazsla Gönza. Oba sta že v preteklosti pokazala, da jima je interes celotna regija ne le Žižki z okolico in madžarska manjšina. O Jurši in Židanu, ki je v veliki meri kriv za stanje v slovenskem in posebej še pomurskem kmetijstvu je škoda izgubljati besede in tratiti dragocen čas. Za oba nova poslanca: Kavčiča in Laja pa lahko napovem le, da preden bosta dojela kaj pomeni biti poslanec - bo njunega mandata konec. Zelo pa obžalujem, da se iz naše regije na volitvah ni prebil mladi, izobražen in perspektiven kandidat SDS-a, spoštovani g. Peter Peterka, ki je predsednika SD-ja Židana premagal v svojem volilnem okraju.

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2014 ob 0:29 gost

        Židanovo rojstno mesto in preživeta mladost je MB tako ,da on ni kandidiral v svojem volilnem okraju PP je enakoJJ

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.08.2014 ob 12:33 črni gost

      Tulipan, samo nehaj z SDS-ovci, ker so državo uničili z JJ na čelu !

      16 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2014 ob 18:42 Faflik Bojan gost

        Črni preveč čitaš oz. gledaš medija in malo razmišljaš s svojo glavo. Oprani mozek!

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.08.2014 ob 14:24 tulipan gost

      #črni Naštej vsaj tri stvari oziroma dogodke kako in na kakšen način je SDS uničil državo. Pa ne pozabi, da morajo tvoje trditve vsebovati znane vsebine, znane osebe in znan kraj; samo ne nekaj na pamet

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.08.2014 ob 15:58 šuker gost

      Tulipan:ti si kot enooki iz LENDAVE....LE SERE,PO VSEM ...A POKRADEL JE V PRETEKLOSTI V AGROTEHNIKI ŠE SVOJ DREK....POGLEJTE LE KAKO SE MU ŠOPIRI HIŠA ,ČE GRESTE OD STADIONA NAFTA PROTI lENDAVI...PRAVA GRAŠČINA!!!

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2014 ob 16:30 rudi gost

        Tao je of ka ma Poljakinjo ,ka še zdaj dela na blagajni ka ovi ne bi kaj fkradnoli-lopov od lopova ???

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.08.2014 ob 16:15 Dugi gost

      Prej niso nič naredili in zdaj prav tako ne bodo. Ja no za sebe in sebi enakim. Mooče kateri povrne Nemščak?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.08.2014 ob 16:16 Pampers gost

      Jaz se bolj zanesem na rdečo Violeto, je rekla, da bomo od Nemčije zahtevali vojno škodo. Jebemti je pametna.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.08.2014 ob 16:22 tulipan gost

      #šuker Res ne vem, po kom sem sral oziroma koga sem žalil. Napisal sem le svoje mnenje in svoja pričakovnja o predstavnikih ljudstva v novem sklicu parlamenta iz naše regije. Ne vidim nobenega razloga, da me primerjaš z g. Somijem in znjegovim početjem, ki bi ga naj on počel. Zelo dobro premisli preden kaj napišeš in koga česa obtožuješ, kajti če veš za nečedna početja in jih ne prijaviš, si ravno toliko kriv kot domnevni storilci krivih dejanj.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.08.2014 ob 16:37 felix gost

      Zakoj pa Prekmurje nema poslanca verjetno zato ka so vsakoga prej popluvali zdaj je pa izdelek Lendava -Ljutomer pa MB ge ste Goričanci pa Ravenci nega nas 2 liga na žalost

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2014 ob 16:44 tulipan gost

        Dragi moj "felix", če pa ste si želeli novi obraz kot je Dušan Radič - Vanek!? Lepo prosim kakšne kvalitete pa ima dotična oseba, da bi nas PONOSNE, ZAVEDNE PREKMURCE lahko predstavljal v parlamentu???

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.08.2014 ob 20:54 ss gost

      Soboška občina pod vodstvom Štihca je popolnoma na psu. Povsem enako je tudi stanje pri pomurskih poslancih. Vogri imajo tri, Lotmerk dva, prekmurci pa be. Žalosti moja, kak pa naj kam pridemo?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.08.2014 ob 21:12 vinko megla gost

      tulipan„„ tebi san ze negdaj nekaj napiso tij zives v toj Polani zabacenoj z komarami in berekami ka tebej briga za takse poslance ka lazejo pa mi tij nastej trij steri dobro kradnejo ce jij poznas ze 15 lejt se borin za obnovijtev bobrov v Bistrici pa ka je od toga same lazij tak kak tij tu gor pijses jebenti zdaj bi te tak vrezo za vuja ka bi ti marko bilou ime kmet kmetavzarski.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2014 ob 21:38 tulipan gost

        vinko megla; Res si v megli.Daleč od tega da bi jaz živel v Polani. Ni mi jasno kako lahko zaničuješ polanski okraj, sočasno bi pa v podobni vukojebini (okolica Dolnje Bistrice) obnavjal "bobre"? Vprašam te ali si zraven po veliki borbeni aktivnosti za obnovo "bobrov", ki so nenazadnje bili zanemarjeno gostišče znano po huliganskih pretepih pripravljen tudi kak euro vložit v takšen zgubaški projekt?! Bobri sami po sebi niso nek objekt širšega pomena, da bi se za obnovo navadnega bifeja namenjala neka javna sredstva na podlagi katerih bi ti in tebi podobni izkoriščali poceni študentsko delovno silo, dokler jo še izkrivljena slovenska zakonodaja omogoča! Pa lep pozdrav v čerenšovske bereke in jaz ti nisem kriv, če Jože Horvat nima posluha za tvoje zblojene, neperspektivne projekte.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.08.2014 ob 21:46 tulipan gost

      Pozabil sem te spomniti, da je idejo o obnovi "bobrov" gojil že na žalost pokojni bistričanec, živeči v Beltincih in "velik" direktor turniške Planike tov. Jože Kolarič, za kar bi uporabil kar denar podjetja.Njemu kot bivšemu predsedniku občine Lendava in partijskemu šefu ta zblojeni finančni projekt ni nikoli uspel.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.08.2014 ob 23:12 Katarina gost

      Spoštovani ... tulipan.... dobra , argumentirana debata. Lepo je brati tvoje poste, čeprv nisva enakega političnega pogleda. Bi pa se strinjala z oceno, da naš parlament potrebuje več mladih izobraženih politikov, ki naj si sami krojijo usodo, ne pa da jih odsluženi strici iz ozadja zadolžujejodo neba.Tudi meni je žal ,da Petru ni uspelo prepričati volilcev v takšni meri, da bi bil naš predstavnik v Državnem zboru.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.08.2014 ob 9:28 čalamadi gost

      Rejsan mi neje jasno kak smo Prekmurci lejko tak smotani ka volimo takše kak je Duško Radić (mekano ć) - Vanek, šteri drüjgo ne vej kak se norca delati iz lidij!!!!! Ne ven kelkokrat je v svojon bluzenje pri Zamurjencaj bluzo, ka v parlamenti sidij 90 idiotov, budal, norcov,...pa šče kakši drüjgi vzdevek je znal najti za poslance - zdaj se je pa rijval med nje in štel biti njin enaki! S ten je samo pokazal kakši bedak je v resnici!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.08.2014 ob 12:10 fidlboy gost

      To niso poslanci, ampak posranci.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.08.2014 ob 12:54 vinko megla gost

      Jebenti tulipan@ kak si pameten če bi bil tij telko na tej bobraj pa telko delau negda nebi takše somarije pijsal znaš jez san dosta vložo v te bobre pa tudi še vupan nej kak tej posrani pomurski poslanci ka izkoriščavlejo nas kmete edijno te je dobro kda trbej je voliti pa kšenki jejst iti pa lokat če bi mou priliko kda so odili okoli po Bistrici bi jim drek speko naj jejo pa kravjo scalino za lokati dau nimaki kmečki .

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2014 ob 17:01 tulipan gost

        Tako prostaškega govora so lahko samo komunajzarji, po katerem tudi ti nosiš svoj vzdevek, potem se pa sprašuješ, kako je to mogoče, da v svoji borbi za oživitev "bobrov" nisi uspešen!? Jaz bi na tvojem mestu ustanovil neko društvo oziroma podjetje za ta projekt tvojih sanj in bi skušal na razpisih kandidirati za sofinanciranje. Ti pa zgleda ob vsakem srečanju z regijskimi poslanci od njh zahtevaš, da naj ti zrihtajo denar za oživitev "bobrov" , ki so brez podprte ustrezne dokumentacije samo megla nekoga v glavi. V tem primeru je to megla v glavi - vinka megle. Pa naj te prosim, da se proti meni vzdržiš vulgarnih izrazov, kot je v tvojem postu na začetku, ker sem moški in spolno občujem s svojo ženo. Imej dostojanstvo, pa ti bo mogoče uspelo meglo iz svojih sanj pretvoriti v dejansko stanje in se ti bodo pobožne želje uresničile.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.08.2014 ob 17:03 tulipan gost

      popravek Tako prostaškega govora so lahko zmožni samo komunajzarji, po ...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      03.08.2014 ob 17:31 vinko megla gost

      tulipan„ ne ven ce si tij nej kumonajzar eli pa te poslanec nesposobni vej pa ci mas takse ideje pa tej tij prijdi pa nikaj zriktaj znas ka vsa dokomentacija je ze bila zriktana 2009 samo takrat so vsi odili gledat pa lagat kak de vse potekalo zdaj da pa trbej so se pa vsi spskrili kak podgani tou pa naj tebej tulipan ne briga po kun nosin te vzejvek ka je on bu naj vecji heroj ce ne vejs glede toga pa tudi tou nikoga nej briga ce mas tij zeno pa ce sken obcujes pa drgouc si precitaj ka je napisano in kakse vulgarne besede proti tebi koncno si pa nej mali bouk ka si navaden kmet seljacki.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2014 ob 20:46 tulipan gost

        Dragi meglenjak, samo potrjuješ svoj domet z načinom izražanja. Če bi bil jaz poslanec na takšen nespoštljiv način s tabo sploh ne bi komuniciral. Če je bila dokumentacija za pridobitev sredstev na podlagi nekega razpisa in projekt usklajen z razvojem turizma v Občini Črenšovci potem za neuspeh ne moreš kriviti nekoga ki sedi v poslanski klopi. Obrni se na ministrstvo za gospodarstvo in ministrstvo za kmetijstvo na resor za razvoj podeželja in tam vprašaj zakaj tvoja megla (projekt oživitev kolišča BOBRI ni dosegel dovolj podpore za pridobitev sredstev. Tou kakši so pa bilij narodni heroji v Prekmurji za časa 2,.SV, kot sta Štefan Kovač Marko pa Vinko Megla pa je stvar strokovne debate. Za mene konkretno neke velike revolucionarne dejavnosti, razen žvižganja pesmice Na planincah v zgodnjih jutranjih urah v naši pokrajini ni bilo

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      03.08.2014 ob 20:53 tulipan gost

      Se opravičujem, pozabil sem te spomniti, da so leta 2009 bili na vladi tvoji politični ideali, se pravi komunistični socialisti. Tvoja pričakovanja da bi ti naj desničarski poslanec iz vrst krščanske demokracije uspel pri tisti vladi zlobirati za tvojo megleno idejo pa je takrat in še danes velika utopija. Zakaj se nisi direktno obrnil na tov. Židana svojega idejno poliotičnega sopotnika? Res ne razumem, zakaj si za dosego svojega meglenega cilja hotel izrabiti krščanskega demokrata

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      03.08.2014 ob 21:41 vinko megla gost

      znas ka lipan„tij lejko zagovarjas krscanske pa lejve pa desne za menej so vsi isti laznivci plus toga je se nej niti eden poslanec nej napravo za Prekmurje nikaj glede bobro v pa bun vstrajau da de se to obnovilo zatu ka 72 leta san jez puno tan delo za ksenki in tou je zgodovinska znamenitost tij pa ce so ti starsi vse napravili pa zasolali pa ti je nej za nikoj briga te se ne mejsaj tan ge te ne bolij ce pa si od krscanskij demokratov pa te tvoj zidan te si jij domou pelaj jez bon pa san isko pejneze makar v evropi tej poslanci pa so zamenej nej vrejdni nikaj navadne podgani laznijve tistoga casa kda je vinko megla bu heroj si tij ge bu ha zdaj bos pa mudruval ka si tij nikaj si nej znas navaden kmet.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      03.08.2014 ob 21:42 čalamadi gost

      Ja megleni vinci, tij bi volo komunjare kak sta Židan pa Radić (mekano ć), od mojega sokrajana Joškoja bi pa čakal, ka de za tvoj žep kršo zakone pa se izpostavlau korupciji. Gda bi prišle pa naslednje volijtve te bi pa pa na velko komunjare kroužo, Joškoji pa kravji drek pa scalino na bobraj ponüjvau.Tij si pa rejsan tak redno betežen v glavi!!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      03.08.2014 ob 21:52 vinko megla gost

      kak tij nemrem biti zatou si pa calamadi„ka mas v toj lubenici vse fele sorte norij znas ka tej si drugo ne zaslujzijo kak drek na bati pa scalino tudi tvoj tvoj sokrajan jozko je nikaj nej vrejden samo gleda za svoj blek pa za rodbino koga bi pa volo bi volo tej laznivcov nigdar pa mijslin da so tej starci kumonisti bilij zatou so pa pri kopanjaj z tejmi velkimi blekami se cujdin ka so se nej razpokali od pohlepa znas calamadi.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      03.08.2014 ob 22:14 čalamadi gost

      vinci megleni; maš praf. Na Evropo se obrni. Lejko tak napraviš, kak je baje Alenčica ka ga je Junckeri (iz zanesljivih diplomatskih viriv) faf..la, zdaj je pa nemre pozabiti pa jo šče skous meti pri sebi. Tij tak napravi, pa ti na tiston bereki palačo gor postavijo.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      03.08.2014 ob 23:03 gost 4 gost

      Meglenomi Vinciji nega pomoči, te blesavosti jemi niti zemlja nemre vo vzeti, če znaš ge je polana, te si idi pogledni kak je zabačena,pa boš te vido,kak se iskoriščajo evropska sredstva.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      07.08.2014 ob 13:00 gost

      Stranke zamenjali Slavinec, Gujt in Celec, zanimivo nej ? Malo tu malo tam ,glavno ka mo svetnik dale.http://sobotainfo.com/novica/politika-gospodarstvo/murskosoboski-svetniki-pred-volitvami-odhajajo-v-smc/75683

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      18.08.2014 ob 19:11 smrkci gost

      Vsi pomurski poslanci so prekmurje pahnili v veliko revčino in suženstvo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.