https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zdomci so po enem letu spet prišli na eno mesto

Zgornje Konjišče, 04.08.2014 ob 12:10  

V soboto je bil za vse zdomce, ki so odšli s trebuhom za kruhom iz dežele Slovenije, prav poseben dan, saj so se spet po enem letu videli na zdaj že skoraj tradicionalnem srečanju zdomcev v Zgornjem Konjišču. Skupaj so se veselili ob dobri glasbi in hrani.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2014 ob 10:51 Stewen gost

      ZDOMCI - Imam občutek, da sedanje politične organizacije - stranke ne posvečajo posebne skrbi Slovencem, ki so v šestdesetih letih prejšnjega stoletja odšli v zahodne države "s trebuhom za kruhom". Od takrat do danes so zdomci uredili svoje gmotne razmere, po domače povedano: zgradili so hiše, mehanizirali kmetije, privarčevali denar in - ostareli. Nekdanja SZDL je bila nekako zadožena za vsakoletna predbožična srečanja,na katerih so zdomci lahko spregovorili o svojih težavah, delu zdomskih društev, dopolnilnem pouku slovenščine.... organizatorji srečanj pa so informirali o življenju v domovini. - Sedaj bi bilo ogranziranje občinskih srčanj zdomcev nesmiselno, ker jih skorajda ni več: so se že zdavnaj vrnili nazaj v domači kraj ali pa so kar ostali v tujini in so zdaj izseljenci, mnogi pa so žal že umrli. Pa ne le zaradi starosti, saj je smrt pobrala tudi 50-60 letnike,ampak ker so,da bi čimveč privarčevali, gromozansko šparali zlasti pri prehrani. - No, v Konjišču pa se je srečanje (nekdanjih) zdomcev ohrtanilo. Družili so se z jedačo in pijačo, kar jim privoščimo, saj so tisti, ki nekaj imajo, garali in šparali. Privoščijo pa naj si tudi,ki ne hodijo na organizirano druženje,ampak na srečanja upokojenecev .Eno takih bo danes ob 13. uri na ppf v Veliki Polani, od koder je bilo nekoč več kot100 zdomcev, na žalost pa jih je večkot deset veliko prezgodaj umrlo. Spomnite se jih!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.