https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni piknik Društva upokojencev Tišina

Gradišče, 11.08.2014 ob 7:30  

V Gradišču je potekal  piknik Društva upokojencev  Tišina, ki se tradicionalno odvija vsako leto v avgustu. Piknika se je udeležilo približno 90 članov.


Društvo upokojencev Tišina aktivno deluje že 30 let. Lahko se pohvali kot eno največjih v občini, saj šteje 596 članov.  So zelo aktivni tako v občini, kot tudi izven nje. Poznani so predvsem po literarnem krožku, aktivnem kolesarjenju, pohodništvu ter pevski skupini Cvetje v jeseni, ki bo letos obeležila 5 let delovanja.

 

 Predsednik društva Jožef Poredoš je za nas povedal, da do konca leta načrtujejo še piknik izlet na Pohorje, koncert pevske skupine Cvetje v jeseni, vsaki prvi torek se organizira pohod po občini Tišina ter srečanje literatov. Na koncu leta se bodo še posvetili pripravam na martinovanje ter zaključku leta.

Društvo ima petnajst članski odbor, ki  se sestaja enkrat mesečno in koordinira delo društva skozi leto. Financirajo se iz članarin in donacij občine, dodatna sredstva pa dobijo določene sekcije kot so kolesarji, pohodniki ter pevska skupina Cvetje v jeseni.  Od članarin dajejo prispevek  Zvezi društev upokojencev Slovenije, zato srečanja in podobne dejavnosti krijejo z lastnimi prispevki. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.