https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški škof vernikom: Glasujte proti zakonu o RTV

10.12.2010 ob 1:19  

»Novi zakon verujočim jemlje že uveljavljene demokratične pravice, ki so se v programskem svetu RTV SLO pokazale za koristne in potrebne,« v zadnji številki revije Reporter v pismih bralcev vernikom sporoča Peter Štumpf.

»Katoliška cerkev v Sloveniji si je ves čas po demokratičnih spremembah prizadevala, da bi verske skupnosti v programskem svetu RTV SLO imele dva predstavnika: Katoliška cerkev kot največja verska skupnost enega in druge verske skupnosti drugega. To upravičeno pričakovanje Katoliške cerkve in drugih verskih skupnosti je upošteval šele veljavni zakon o radioteleviziji Slovenija iz leta 2005 in določil, da sta v programskem svetu dva predstavnika registriranih verskih skupnosti."

Štumpf: Verske skupnosti so prikrajšane

"Novi zakon o radioteleviziji Slovenija, o katerem bomo odločali na referendumu, to demokratično pridobitev verskih skupnosti zmanjšuje, saj določa, da je v svetu samo en predstavnik registriranih verskih skupnosti,« med drugim piše Štumpf.

Komisija za sredstva družbenega obveščanja pri Slovenski škofovski konferenci, kot piše Štumpf, predlagani zakon zavrača. »Komisija zato poziva volivce, naj novega zakona ne podprejo«, je še zapisal Štumpf.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. secufin
      10.12.2010 ob 11:33 secufin

      Spoštovani g. škof! S kakšno pravico se vmešavate v slovensko politiko? Mislim, da imate v vaši inštituciji dovolj problemov, ki bi se jih morali najprej lotiti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      10.12.2010 ob 12:21 lepi

      Zakoj se pa nebe vmešavali v slovensko politiko? zakoj se pa lejko komuniste vmešavlejo v slovensko politiko? zakoj se lejko civilna družba vmešavle v politiko? zatau ka smo v "demokratično urejeni državi" pa lejko vsakšne povej SVOJE mnenje. tome se prave svoboda govora, kar pa ene še žal ne razmejo. Plus toga pa se Štumpf ne zavzema samo za RK ampak tude za druge veroizpovedi. Če pogledamo, sta dejansko pripadala po prejšnjon zakone svetje RTV do sedaj 2 predstavnika RAZLIČNIH VEROIZPOVEDI, zdaj pa de samo en in konc koncev je RK nejvečje verska skupnost v SLO in de je mogo pripadati član v svejte, kar pa NI demokratično! Zatau, drage secufin, prle malo premisli, ka pišeš ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.