https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendava: Potek prenove šol si je ogledal župan

Lendava, 11.08.2014 ob 8:15  

Župan in direktor Občine Lendava sta si ogledala gradbišča šol, kjer to poletje potekajo sanacije, oz. prenove. Med te lokacije spadajo DOŠ I, DOŠ II ter šola v Genterovcih. Kot sta skupaj ugotovila, dela potekajo po prvotnih planih in bodo končana do konca poletja.

Vsi omenjeni šolski objekti bodo pripravljeni do začetka šolskega leta, ko bodo učenci v šolske klopi lahko sedli v prenovljenih prostorih. Večplastna sanacija šolskega objekta poteka v Genterovcih, kjer bo sanacija prispevala k manjši porabi energije, večji funkcionalnosti in estetiki. Vrednost obnovitvenih del je 700.000 evrov.

Foto: lendava.si

Še pred koncem poletja se bo na lokacijo na Mohorjevi ulici preselila Dvojezična osnovna šola II Lendava, kjer so pričeli z urejanjem zunanje okolice. V notranjosti objekta pa potekajo zaključna pleskarska dela. Objekt bo pripravljen do 25. avgusta, tako da se bo pouk pričel nemoteno. Vrednost obnovitvenih del je 276.000 evrov.

Na DOŠ I dvigalo za osebje in gibalno ovirane

Na Dvojezični osnovni šoli I Lendava pa ravno v tem času postavljajo dvigalo za osebje in gibalno ovirane otroke. S tem bo objekt pridobil na funkcionalnosti in bo uporabnikom bolj prijazen. Investicija, ki znaša približno 52.000 evrov bo pravočasno zaključena, so zatrdili na Občini Lendava.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2014 ob 11:24 zet gost

      Bližajo se volitve

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2014 ob 14:35 kodila gost

      Se strinjan zetek.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.08.2014 ob 10:51 Pesek gost

      Mogoče je malo pomago. Tak v Soboti ge je župan odo merit gostilno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.