https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Stavkajoči v Nafti danes prekinjajo storitve za državne rezerve

14.08.2014 ob 8:30  

Danes se nadaljuje stavka delavcev zaposlenih v Nafti Petrochem. Kot so napovedali, bodo svojo stavko zaostrili, saj  od danes ne bodo več opravljali storitev za državne blagovne rezerve, torej transporta Petrolovega goriva v cisternah.

 

Stavkajoči delavci so, kot sami pravijo to delo še vedno opravljali, kljub stavki. Poudarjajo pa, da jim nihče ne prisluhne – pri čemer so izpostavili  predstavnike občine, države in poslance, zato stavko zaostrujejo. Kot poroča sta, napovedanih pogajanj v torek in sredo med vodstvom in stavkajočimi ni bilo. So si pa odvetniki obeh strani pisno izmenjevali zahteve za podpis socialnega sporazuma. Kot je sporočil predsednik stavkovnega odbora Ladislav Šabjan so se stavkajoči odločili, da bodo pogajanja prepustili pravnikom sindikata, ker so sami za takšna vprašanja niso strokovno usposobljeni.

Za ponedeljek je tudi napovedan protestnem shodu v podporo delavcem, ki naj bi se začel ob 14. Uri. Na shod pa naj bi prišli tudi stavkajoči in njihovi svojci. V okviru shoda naj bi tudi blokirali cesto proti Čakovcu v bližini Nafte Petrochem ter železniško infrastrukturo za distribucijo naftnih derivatov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2014 ob 13:05 XY gost

      Edino pravilno. Podjetje v državni lasti naj obavlja za delo za Zavod RS za blagovne rezerve, po drugi strani pa ta država in njene institucije mižijo in blatijo delavske pravice.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.