https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: PGD Borejci so praznovali 80. obletnico društva

Borejci, 25.08.2014 ob 14:00  

PGD Borejci je v soboto praznovalo 80 let obstoja. Ob tej priložnosti je potekala slovesnost s podelitvijo gasilskih odlikovanj in priznanj najzaslužnejšim, zvečer pa je sledila zabava s skupino Mladi Dolenci.  


PGD Borejci je bilo ustanovljeno leta 1934 in letos praznuje 80. let obstoja. Poleg pomoči v primeru požara je društvo skrbelo še za kulturni in športni razvoj vasi. Danes ima društvo 58 članov, pohvalijo se lahko tudi z žensko tekmovalno enoto, ki nastopa na raznih tekmovanjih. V prihodnje bodo nabavili novo gasilsko vozilo GV – 1, ki ga bodo slavnostno predali namenu prihodnje leto. Predsednik PGD Borejci je Oto Flisar.

Ob okrogli obletnici so podelili gasilska priznanja. Gasilsko priznanje III. stopnje sta prejela Ciril Kerec in Branko Krančič, gasilsko priznanje I. stopnje pa PGD Borejci. Plaketi veterana sta prejela Franc Gjergjek in Bela Bertalanič. Priznanje gasilske zveze  III. stopnje so prejeli Bojana Bagari, Štefan Krančič, Boštjan Kolmanič, Darko Časar in Matej Kuzma. Podelili so tudi zahvale in sicer Občini Tišina, GZ Slovenija, GZ Tišina, družini Števanec Štefana, Borejci 34a, PGD Novo Dolič, PGD Kupšinci, PGD Veščica in Sanji Čagran.

Obletnice se je udeležilo 11 gasilskih društev  iz občine Tišina in 3 povabljena društva PGD Kupšinci, PGD Veščica in PGD  Novo Dolič. Po slovesnosti s kulturnim programom je sledila zabava z ansamblom Mladi Dolenjci vse do jutranjih ur.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.