https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Lovska Hubertova maša na prostem v Bogojini

Bogojina, 26.08.2014 ob 7:50  

V nedeljo je ob lovskem domu Bogojina potekala sedaj že  tradicionalna, petnajsta Hubertova maša posvečena lovcem.



Lovci bogojinske lovske družine so pripravili mašo, ki nosi ime po sv. Hubertu, ki je bil velik ljubitelj lova, na enem izmed lovov se mu je prikazal srnjak s križem. Mašo sta darovala domači župnik Stanko Zver in beltinski župnik Alojz Benkovič, ki je tudi predsednik-starešina lovske družine Bogojina. Pri mašni daritvi je pel mešani pevski zbor župnije Bogojina in Prekmurski rogisti s svojimi značilnimi lovskimi rogovi. Pred oltarjem so obiskovalci lahko občudovali okrog 170 kg težkega uplenjenega jelena. Po maši so podelili priznanja najzaslužnejšim lovcem domačega društva.  Po maši se je v idiličnem naravnem gozdnem okolju ob lovskem domu Bogojina nadaljevalo druženje ob pijači in dobrotah ter glasbi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2014 ob 13:43 evana gost

      Za marsikaj so že bile svete maše, samo za zdravo pamet ne.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2014 ob 15:06 ziga gost

      Mnej pa zanimle ge so toga jelena strejlili ce pa je se nej lov na jelena.Ta mesa je dijla vendar posvecena za te lovske pijandure keri se nalocejo potli pa po sumaj se ven mecejo kot da so mali bogovje he he somari edni.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2014 ob 17:59 ivan gost

      Na ta pa je dobra srnjak z križon ja vej pa kot ziga pravi pijača, pijača je povod v take norije.Na pa vuplen ka jin bouk prsvejti te norčaste glave in jim napuni z pravim razumom.Tak in tak nevejo kaj počnejo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. porabje
      26.08.2014 ob 21:41 porabje

      Takšo bi trbelo držati tüdi na prekmurščini

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2014 ob 23:47 gost

      V vsaki novici - Pingvini!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2014 ob 15:16 dödöl gost

      Ka se tej lovci vö mečejo ?Tou ne vejjo ka divjad žive od kmetovoga trüjda ?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.08.2014 ob 19:43 domačin gost

      NO tukaj so gosp... Alojz Benkovič opravili sv.. daritev . Zahvala je najbrž bila za dober lov , obenem pa zahvala za srečno vrnitev iz tujine in dober njen doprinos bere po svetu . Alojz obužujemo in podpiramo te , napori ki jih izgleda zlahka prenašaš , pa naj te še naprej krepijo !Enako tudi tvoji polovici !

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.