https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Varno v šolo z ravnateljico in policisti

Murska Sobota, 02.09.2014 ob 10:00  

Zagotavljanje varnosti otrok, predvsem v prvih septembrskih dneh, je ena najpomembnejših nalog policije. Na prvi šolski dan, 1. septembra 2014, sta zato mag.Damir Ivančić, direktor Policijske uprave Murska Sobota in Sonja Čerpnjak, ravnateljica OŠ III. Murska Sobota, pospremila otroke na varno pot v šolo. Otrokom nižjih razredov sta pomagala pri varnem prečkanju prehoda za pešce na Bakovski ulici, v bližini OŠ III.


Policija svetuje in opozarja starše, da otroke pripravijo za varno udeležbo v prometu, voznike pa da  vozijo še posebej previdno in počasi. Policisti bodo med 1. in 12. septembrom 2014 še posebej prisotni v okolici šol in vrtcev, predvsem v času, ko otroci prihajajo v šolo ali se vračajo domov.

Poleg poostrenega nadzora nad prometom s kontrolo hitrosti in umirjanjem prometa, bodo preverjali opremljenost in brezhibnost koles, uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozu otrok, tehnično urejenost vozil, s katerimi se otroci vozijoo v šolo ter pravilno parkiranje v okolici šol in vrtcev. Opozarjajo pa tudi na opremljenost otrok z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi v primeru zmanjšane vidljivosti. Voznike policisti opozarjajo, naj vozijo varno, otrokom pa omogočijo varno prečkanje ceste ter varen prihod v šolo in iz nje.

Otroci in odrasli morajo biti še posebej previdni v času gradnje podvoza pri prečkanju Cankarjeve ulice, kjer je potrebno cesto prečkati na novih začasnih prehodih nekoliko stran od semaforja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2014 ob 14:32 gost

      Odličen članek za javnost. V resnici pa je drugače glede prečkanja teh oseb na prehodih.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2014 ob 18:10 gost

      JA ; JA ZAJ SE SAMO VEN MEĆEJO! TOLE TU NA SLIKI IN TISTI TRENUTEK TAM ŠE ZDALEČ NI DOVOLJ ZA NJIHOVO VARNOST POSKRBLJENO ! TO JE MODRIJA !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.