https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Nafta Petrochem: pogajanja znova neuspešna, jutri nov rok za premik

04.09.2014 ob 9:05  

Predstavniki sinidkata in sveta delavcev Nafte so se včeraj srečali s prokuristko družbe Vanesso Grmek, vendar pogajanja niso prinesla želenih razultatov.


Stavkajoči v svojih pogajanjih zahtevajo odstop poslovodstva Nafte in Nafte Petrochem ter nadzornikov, česa pa lastnik Slovenski državni holding ne želi. Protestniki zahtevajo nov predlog socialnega sporazuma, na katerem ne bo podpisov sedanjega vodstva.

Predsednik stavkovnega odbora Nafte Petrochem Ladislav Šabjan je pojasnil, da so postavili pogoj, da jim do jutri sporočijo, ali sprejmejo njihove zahteve ali ne. Kot pojasnjuje, SHD odstopu vodstva ni naklonjen, ker to ni praksa v Sloveniji in da naj sindikat tega ne bi imel pravice zahtevati, poroča Večer. »To vemo, zato sem dejal, da to zahtevajo delavci Petrochema. Zdaj pa pravim kot državljan Slovenije, da od SDH zahtevam, da prekine nepravilnosti in kršenje zakona v Nafti Petrochem in Nafti. Od lastnika zahtevamo, da tisti, ki kršijo zakon, pred zakonom tudi odgovarjajo in če bo v socialnem sporazumu podpis sedanjega vodstva, ga lahko kar sami raztrgajo,« je dejal Šabjan.

Družba delavcem dolguje plačo za junij in julij ter plačilo prispevkov od maja. Delavci upajo na pozitivno rešitev in če do petka ne bo pozitivnega premika pri pogajanjih, bodo v ponedeljek znova prenehali voziti cisterne z gorivom za zavod za blagovne rezerve.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2014 ob 10:15 smrkci gost

      Delavci nafte isto ste nasankali,kot mi delavci mure,ne verjemite tej gnjili politiki ne delodajalcem ker so oni največja mafija in tajkuni vPrekmurju in Sloveniji.Če bi vsi delavci V sloveniji bili složni bi vse delodajalce in to politično mafijo zaustavili že pred 23 leti,in bi nam tako dobro bilo,kot v Jugojlaviji,in potem bi bili druga Švica,sedaj smo pa naj slapša država na svetu.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2014 ob 16:14 gost-strunf gost

      Prav imas gost-smrkci,vse treba zamenjati toj mafijo,lp.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2014 ob 12:20 hotiza gost

      Ka pa te Balažek je nej z delavcami ka bi je podprl ?Nej ga sran ?Od delavcov ma občina korist .Žalostno ka se sami borijjo za svoje zaslöžene plače .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.09.2014 ob 13:52 gost

      Pistijte Balažeka na mejri, on zdaj nema časa, more vodo pupmati iz svoje kletij.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.