https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Po deževnih neprilikah se stanje v Lendavi umirja

Lendava, 05.09.2014 ob 11:00  

Po deževnem tednu in mnogih neprilikah, ki jih je takšno vreme povzročilo, se stanje v Lendavi umirja. Danes dopoldne nogometno igrišče NK Nafta ni več poplavljeno, zalito dvorišče pa ostaja v eni od hiš na Kolodvorski.


Stanovalka hiše na Kolodvorski, ki jim je pretekle dni zalivalo klet, vrt, sadovnjak in bi tudi celo dvorišče, če ne bi na pomoč priskočili prostovoljni gasilci iz Lendave, je povedala, da se česa takega ne spominja, pa tukaj živi že štirideset let. Opozorila pa je, da so dolgo časa opozarjali pristojne na občini Lendava, da so vodotoki zaraščeni in tako tudi Črnec, zato voda ne more odtekati. Povedala je, da so želeli, da se stvari uredijo, vendar je občina prelagala odgovornost na druge pristojne institucije. In kot se v takih primerih rado zgodi, se ni zganil nihče, posledice pa so bile vidne ta teden.

Stanovalka nam je pokazala potok Črnec, ki teče za njihovo hišo, kjer je res mogoče videti, da so vodotoki zanemarjeni, in bi v primeru, da bi bili vzdrževani, voda normalno odtekala in ne povzročila tolikšnih težav. Je pa veliko zahvalo izrekla prostovoljnim gasilcem, ki so jim od vsega začetka pomagali. Opozorila pa je tudi na dejstvo, da bi za gasilce v takšnih primerih moralo biti bolje poskrbljeno, zaslužili bi si določeno plačilo za svoje delo, saj v takih situacijah vedno nesebično in požrtvovalno pomagajo.

Dodala je tudi, da se je stanje končno umirilo, da voda upada in odteka, tako da je najhujše mimo.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2014 ob 13:18 gost

      Majhna napaka; To zgoraj ni potok Črnec, ampak navaden kanal, ki poleti včasih popolnoma usahne , ob večjih nalivih in deževnih dneh pa naraste do neslutenih razmer, ker se vanj izteka mnogo manjših vodotokov vse o Lakoša naprej, ta omenjeni kanal pa se izteka izza bivšega Primata v potok Črnec.In če bi ta omenjeni kanal bil v preteklih 40-tih letih saniran in vzrževan ne bi prihajalo do razlitja takšnega obsega, sedaj je pa na posameznih mestih popolnoma zaraščen z grmovjem, šašem in tudi drevjem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2014 ob 16:16 gost

      Naj samo li ide dež,bar ga nebo trebalo dol dregati...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.