https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Aha Mura na dražbo kot delujoča celota

08.09.2014 ob 17:00  

Sredi oktobra naj bi potekala prva dražba zdravega jedra Aha Mure, ki naj bi se po besedah stečajnega upravitelja Steva Radovanovića prodajala kot delujoča celota.


Verjetnost, da bi podjetje s 457 zaposlenimi prodali že v prvem poskusu, je zelo majhna, zato že sedaj napoveduje, da bo kmalu predlagal novo dražbo. Delujočo celoto, katere izklicna cena znaša 4,6 milijona evrov, mora namreč po sklepu sodišča prodati v enem letu ali pa bo treba tovarno zapreti.

V Aha Muri so julija izdelali več kot 25 tisoč kosov oblačil v vrednost dobav dobrih 582.000 evrov, junija pa so sešili okrog 29 tisoč oblačil v vrednosti dobrih 896.000 evrov. Junija so imeli tako za 321.000 evrov in julija za dobrih 88.000 evrov izgube.

Kljub temu Radovanović trdi, da kaže na bolje, saj imajo dovolj naročil za delo. Vendar pa velja to le za Mursko Soboto, a tudi tu so še vedno odprta naročila pomembnega partnerja Huga Bossa. Bistveno slabše je v hčerinski družbi v Pirotu, kjer partnerji odpovedujejo naročila, saj nimajo zagotovil, da bodo v Srbiji sploh nadaljevali s proizvodnjo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2014 ob 19:50 fvbght gost

      hahaha pomeni pol milijona izgube v treh mesecih ZAPRITE ŽE ENKRAT TO MURO PA PIKA ceneje je če bodo vsi na zavodu

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2014 ob 11:00 Gut gost

        Ja ka pa čakaš 2 milijonski dobiček v roki enga mesca praktično novo nastaloga podjetja, po ton kak je lastnica zjebala celi sistem? MIsliš ka je kupce tak lejko prepričati ostati, po ton kak jih je ona okrog prinesla in v časih kakše bije Slovenija kak država? Prosin te lepo...Dejstvo ka so v enon mesci zmenšali izgubo za 3,6 x je neverjetno. Če de trend takšen (realno gledano nede skos 3,6 kraten ampak de z mesci upadal) kak se kaže v zadnjih dveh mescih lejko konec leta čakamo, dobiček in to v višini okrog 80.000 evrov. Super napovedi, upajmo samo ka pride kakšen dober in predvsem POŠTENI kupec, keromi de interes obdržati delo in močneje pozicionirati podjetje na tekstilnem trgu in nej lasten interes in polnjenje žepov! Srečno Mura!!!!

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.09.2014 ob 21:46 muralist gost

      Pomojem,bi mađister to fabriko rejšo ;-) v nadzorni odbor pa njegove pajdaš pa da vidite :-)

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.09.2014 ob 13:33 smrkci gost

      Naj si ju politiki vrit vtekneju in tajkuni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.