https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pomurski poslanci kritični do stečaja Nafte Petrochem

09.09.2014 ob 10:30  

Predstavniki Kluba pomurskih poslancev (KPP) so se včeraj sestali z  županom Občine Lendava mag. Antonom Balažekom in skupaj ocenili razmere po  objavi predloga stečaja lendavske družbe Nafta Petrochem s 111 zaposlenimi.


Nad  objavo predloga stečaja, ki sta ga v petek, 5. sept. 2014, na tiskovni konferenci v  Ljubljani predstavila direktor skupine Nafta in družbe Nafta Petrochem, Dušan Stopar  in Robert Celec, so aktualni pomurski poslanci negativno presenečeni, ob tem pa ogorčeni nad večletnim neučinkovitim reševanjem Nafte Petrochem: »Ostro obsojamo način seznanjanja slovenske javnosti, zaposlenih in njihovih družin o predlogu, da se Nafta Petrochem požene v stečaj. Stečaj družbe na pogovorih pomurskih poslancev in vodstva lokalne skupnosti z upravo SDH ni bil nikoli omenjen kot možen scenarij, nasprotno, poslanci KPP smo vedno zastopali stališče, da stečaj ne pride v poštev.«

Kot še pojasnjujejo, na podlagi navedb vodstva SDH, da je družba Nafta Petrochem kapitalsko ustrezno in perspektivno podjetje, ocenjujejo, da niso bile izčrpane vse možnosti v prid ohranjanja proizvodnje in delovnih mest, kar je še posebej pomembno za regijo z najvišjo stopnjo registrirane brezposelnosti.

»Zahtevamo, da pristojne državne institucije, vključno s Komisijo za nadzor javnih financ v DZ, čim prej raziščejo smotrnost porabe finančnih sredstev iz naslova dodeljene državne pomoči družbi v višini 10 milijonov evrov in sprožijo ustrezne postopke za ugotavljanje odgovornosti,« za dobrobit pomurskega gospodarstva vztrajajo mag. Dejan Židan, Jožef Horvat, Franc Laj, Franc Jurša, dr. Laszlo Göncz in mag. Aleksander Kavčič.

Ob tem pričakujejo, da bo lastnik pristopil k stečajnemu postopku nemudoma, po načelih dobrega gospodarja in v interesu zaposlenih ter lokalne skupnosti.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2014 ob 10:34 Lendavčar gost

      Horvat In Gönc sram vaju je lahko! Če bi seveda sram premogla.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2014 ob 11:39 kardoša gost

      Nemren vörvati ka so POMURSKI POSLANCI kritični do stečaja Petrokem.Ka tej sploh delajo ,če kaj delajo ?Plače grabijo haska pa nikšega .Pred mesecem je Horvat tak žalostno na Murskon Vali palamudo ka ga srce bolij da vijdi ka se z tovarno Mure dogaja .Pune čobe majo obečanj da se ide za fotelje .Gönc pa drjgo ne dela kak se trga za Mađare v Sloveniji .Bole se že gleda na manjšijne kak na lasten narod .Naši Prekmurci na Mađarskon so pa ta pozableni Sramota za poslance

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2014 ob 19:12 delaborza gost

      Žal vam je s figo v žepu !

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. smrt
      10.09.2014 ob 12:34 smrt

      Poslanci so KRITIČNI do stečaja alo .Ka so pa te nej probali nekak rešiti ka ne bi bil stečaj ? .Njim ni drüjgo kak lasten žep .Lidji keri nasedajo obljubam in ka idejo na volitve so pa norci in naivneži .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.