https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dolga vas poplavljena, odneslo tudi avtomobil

13.09.2014 ob 12:58  

Po dolgi noči, kakršne mnogi prebivalci občine Lendava ne pomnijo, je šele vidno, kakšno razdejanje je povročilo nočno deževje in povečani vodotoki. Zelo kritične razmere so v Dolgi vasi, predvsem na Slovenski ulici, kjer že cel dopoldan prebivalci čistijo posledice narasle vode. Prav na tej ulici pa je ponoči, ko je voda najbolj narasla, tj. med 3 in 4 uro zjutraj, odneslo tudi osebni avtomobil v gozd čez cesto.

Potem, ko so se razmere v sami Lendavi umirile - najbolj problematična je še Glavna ulica, je najhuje prav v Dolgi vasi. Tam so si sosedje solidarnostno priskočili na pomoč, ter sedaj pospravljajo vejevje ter čistijo blato, ki se ga je nabralo za precej samokolnic. Kot so povedali zaskrbljeni prebivalci, so klicali tudi gasilce, a so jim rekli, naj se organizirajo kar sami, saj je na terenu premalo gasilcev in ne zmorejo biti na vseh koncih.

Po neuradnih podatkih  naj bi za takšne razmere v Dolgi vasi bilo krivo to, da je v sosednji Madžarski v jezeru blizu Lentija prebilo jez in je vsa voda pritekla do Dolge vasi. Za naseljem pa je tudi odlagališče odpadkov, ki so sedaj ob povečani količini vode, priplavali v dolino. Na terenu so tudi bagerji in kamioni, ki pomagajo pri saniranju škode ter grabijo naplavljen mulj ter vejevje.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2014 ob 14:26 gost gost

      nazoren članek in fotogalerija, opomniti vas moram samo, da se reče/piše NA Madžarskem in ne V Madžarski :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2014 ob 16:33 gost

      Mislim da bi use vodotoke trebalo speljati v parlament,da bi tam odnesel to svinjarijo

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2014 ob 17:39 M gost

      https://www.youtube.com/watch?v=hYkQ3K7tUa0

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2014 ob 17:51 vanek gost

      Nikome ne želim tega kaj se je dogajalo ampak sedaj tudi romi vidijo to plastiko in njihovo svinjarijo ki je naplavila voda. Se še enkrat opravičujem da me nebi kdo narobr razumel. HVALA.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.