https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Župan Občine Moravske Toplice Glavač predstavil delo v štiriletnem mandatu

Moravske Toplice, 17.09.2014 ob 13:00  

V hotelu Vivat v Moravskih Toplicah se je v torek ob izteku svojega županskega mandata predstavil sedanji župan Alojz Glavač, ki kandidira tudi za naslednje mandatno obdobje.


V času njegovega mandata je, kot je povedal Alojz Glavač na novinarski konferenci, bilo kljub splošni finančno gospodarski krizi v občini  veliko narejenega. Delo je potekalo brez večjih kriz in napetosti. Predstavil je realizirane projekte, opravljeno delo in načrte za novo mandatno obdobje. Izpostavil je, da je občina  Moravske Toplice v tem trenutku ena najbolj finančno stabilnih v državi in brez kreditnih obveznosti. V štiriletnem obdobju jim je uspelo počrpati 5,4 milijona EUR nepovratnih sredstev za različne investicijske projekte, 1,3 milijona EUR je bilo  odobrenih za nadaljevanje projekta kanalizacije in čistilne naprave v Filovcih v okviru že končane finančne perspektive, vrednost del pomurskega vodovodnega sistema krak B na območju občine Moravske Toplice pa po besedah Glavača presega 3,3 milijona EUR.

Kot je poudaril Glavač so še posebej veliko pozornosti namenili področju sociale, družinam in mladim. Uvedli so enkratno pomoč ob rojstvu novorojenčka, štipendijsko shemo in poskrbeli za varstvo starejših.  Izpostavil je še subvencije za male čistilne naprave.

S področja prometne infrastrukture so bile rekonstruirane in urejene številne ceste ter razširjeni mostovi. Uredili so javno razsvetljavo v delu Moravskih Toplic in manjše novogradnje v različnih naseljih. Uredili so vodovode, zamenjavo vodovodnega omrežja v Martjancih ter se vključili v projekt Pomurski vodovod. Prav tako je bila urejena v par naseljih kanalizacija in čistilne naprave. S področja okolja so izvedli sanacijo divjih odlagališč in sofinancirali izgradnjo ZSC Puconci. Izvedene so bile komasacije in agromelioracije v Ratkovcih, Ivanjševcih in Prosenjakovcih ter gramoziranje poljske poti. Urejeni in obnovljeni so bili objekti po posamičnih naseljih, mrliške vežice, obnovljene kapele, prenovljene večnamenske dvorane in objekti, urejena avtobusna postajališča, vzpostavili so Kulinarično podeželsko jedro Ratkovci. Investirali so v vzdrževanje več enot vrtca, letos pa bo potekala slavnostna otvoritev novogradnje vrtca v Moravskih Toplicah. Uredili in adaptirali so šole v občini ter športno infrastrukturo. Za zaščito in reševanje so nakupili gasilsko opremo in vozila ter vzdrževali vaško – gasilske domove. Sodelovali so še v projektu Mental Health – duševno zdravje ter spodbujali delovanje številnih društev v občini.

V naslednjem štiriletnem obdobju bo, če ga bodo volivci podprli, skrbel za enakomeren razvoj vseh krajev in krajevnih skupnosti v občini ter nadaljeval s podobno politiko, ki je občanom doslej že prinašala sadove. Obljublja še več investicij, skrb za prihodnje generacije, ureditev prometnic in drugo. Občina je ob izteku njegovega mandata kot pravi likvidnostno v polni kondiciji in ni zadolžena niti za cent.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2014 ob 13:06 Pišta gost

      Potrebno je vzdrževati tudi dober medsebojni človeški odnos, ne pa delati razprtije med ljudmi in potem valiti na druge. To pa mu je tudi uspelo maksimaln. Vsi, ki niste za niti enoga vzemite si domov glasovnico za spomin, ali jo pa napravite neveljavno.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2014 ob 13:18 Karči gost

      Brezglavo zadolževanje ne pelje nikamor. Da se projekti financirajo iz naslova EU sredstev je pohvalno. Tako bi morali delovati v vsaki občini.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2014 ob 13:37 lolek gost

      pa protestejrat za janšo je tudi odo? bljek...

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.09.2014 ob 15:00 Gost gost

      Predlagam županu g. Glavaču, da naredi še nekaj glede interneta v občini. Drugače pa pohvale za doseženo!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.09.2014 ob 15:16 testni gost

      kolikor vem, je župan omenil, da je v fazi dogovarjanja z nekim privatnikom glede gradnje optičnega omrežja v vsaki vasi...

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.09.2014 ob 16:37 gost

      Samo privatnik je še nej povedo kelko de provizije?A kandidera na listi sds?Pozabo je povedati kelko veselic je bilo vb njegvon mandati,zadnja je nej glij posrečena

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.09.2014 ob 17:59 gost

      Ka internet naj jarke skopa ka nede poplav vec kak zdaj ne internet...

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.09.2014 ob 18:36 geza gost

      Dosti je napravo v tem mandatu, še enoga de dobo pa de napredek neprecenljiv, naj se naprave še optika... vsaka mu čast, vse občine bi rade mele takšnega župana. Tak naprej, of pa je tak prevarant nema šans...

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.09.2014 ob 19:16 gost

      Dajmo KODILA ti si car...Bog nam pomagaj da bos ZUPAN !!!

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.09.2014 ob 19:33 Feri gost

      Alojz, samo čestitke za doseženo.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.09.2014 ob 22:41 Slavko gost

      Glavač z modro in trezno glavo!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.09.2014 ob 10:55 tuut gost

      Meni pa se je izjemno zamero s ten, ka je silo samo v Filovce in tiste vasi tan doli. Za ove vasi na robu Goričkega pa na njem neje napravo nika...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.09.2014 ob 11:34 sadasda gost

      Mislin, ka je dosta in mnogo več dobilo goričko kot pa ravenski del, kot je bilo to v navadi pri CIPOTI!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.09.2014 ob 12:02 dsfghf gost

      Ge njemi pa moren najbole čestitati za cesto v Sebeborcaj... Namesto ka bi probo dobiti državna sredstva pa prenovo cesto Gostilna Marič-Martjanci (nova ulična razsvetljava, pločnik, nova cesta, ker je za kraj, šteri je oddaljeni 7km od sobote sramotno kak zgledne ), je rajši šau delat cesto, štere nišče ne uporablja (oz. zelo redko)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2014 ob 20:21 občan gost

        dsfghf v občine je 28 vasi. V sebeborcaj ste dobili kanalizacijo, optiko, mate vodovod, ...Ene vasi v občine nika od toga nemajo. Telko o toj cesti ka si napiso, ta cesta je državna nej občinska in je država dužna za njo skrbete. Vsa čast Glavače, mislen ka bi se v vsakoj vejse dalo kaj pokazate ka je naredo.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.09.2014 ob 13:27 gamsek gost

      mij filovcari smo nej nič dobili od Glavača,TUUT ne seri!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.09.2014 ob 20:15 občan gost

      Glavač je fejst dober župan samo velka škoda je,ka ga Selanske Janček tak okaole prsta mota,tak kak J.J. z zatvora Slovenskof vladof.Lujz rejše se ga,pa mo te pa volo,ka se ovak fejst dečko,pa te poštuvlen!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.