https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Cefalu - turistično najprivlačnejše sicilijansko mesto, ki očara z mešanico italijanskih sestavin

18.9.2014  

Cefalù je znan po lepih sončnih zahodih, posebnem čaru in privlačni mešanici sestavin, ki obljubljajo pristne italijanske počitnice ob morju.


Peščene plaže, slikovito zgodovinsko mesto na skalnatem rtu, delček visoke kulture v obliki čudovite normanske katedrale, dostopne prometne povezave, sicilijanska hrana in sonce prispevajo k temu, da velja Cefalu za enega najbolj privlačnih italijanskih destinacij ob morju.

Za razliko od sodobnih plaž, letovišč in razvitih ribiških vasic vzdolž italijanske obale, del veličine Cefalùju dodaja njegova preteklost, ki ji piko na i nedvomno da normanski vladar Sicilije, Roger II, ki je svoj pečat pustil predvsem z izgradno slavne katedrale v mestu. Poleg normanskih in bizantinskih prepletov čar mestu dodajajo tudi arabski, španski in italijanski vplivi.

Kaj obiskati v Cefalùju?

Peščena plaža, ki se razteza vzdolž mesta je pravi magnet za turiste.

Velika turistična atrakcija je normanska katedrala z dvema stolpoma, ki se nahaja v srednjeveškem delu mesta. Gradnja katedrale se je pričela leta 1131. Turiste privablja že njena zunanjost, pravi čar pa skriva v notranjosti. Ta je okrašena z lepimi mozaiki bizantinskih umetnikov iz 12. stoletja.

Nad samim mestom se dviga izrazita gora, imenovana Rocca. Če se povzpnete na vrh, lahko uživate v razgledu na mesto in morje, vsekakor pa se splača vzpeti zaradi ruševin templja boginje Diane. Ruševine so ostanek kamnite strukture grškega sloga, postavljene več stoletij pred našim štetjem.

V samem mestu se skriva tudi izvir reke Cefalino, ki priteče iz podzemlja gora, nato pa se v mestu tudi izliva v morje.

Sicilijanske slikovite ulice, promenada, ribiško pristanišče, številni lokali, kulinarične specialitete, med katerimi morate nujno poizkusiti sicilijanske arancine – nadevane in ocvrte riževe kroglice – ter pristni italijanski sladoled – gelato, poskrbijo, da si boste obisk tega turističnega sicilijanskega meseca nedvomno vtisnil v spomin.

Vir: www.italyheaven.co.uk, foto: Pomurec.com

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2016 ob 8:49 gost

      čudovito in zanimivo mestece, obiskala sem ga leta 1992. popestrili ste mi dan

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.